20 septembrie 2024
SportFotbal/ Cupa României: Aerostar- CSM Bacău, derby de Cupă

Fotbal/ Cupa României: Aerostar- CSM Bacău, derby de Cupă

Cele două divizionare C băcăuane se vor întâlni miercuri, de la ora 17.30, pe stadionul „Aerostar” ,în primul tur al fazei regionale

Primul derby băcăuan al sezonului 2024-2025 va avea loc miercuri, 31 iulie, de la ora 17.30, în primul tur al fazei regionale din Cupa României, pe stadionul „Aerostar”. Față în față se vor afla gazdele de la Aerostar și CSM Bacău. Două echipe aflate în reconstrucție. Spre deosebire de ultimele stagiuni, în care a mizat exclusiv pe cartea tinereții, „aviatorii” au recurs în această vară și la aducerea unor jucători cu experiență precum Vasile Padovei și Cătălin Airoaie.



Dacă Padovei revine la Aerostar, în schimb Airoaie se întoarce în Bacău (el s-a aflat în lotul CSM-ului în urmă cu două sezoane), după ce în ultimele zece luni a activat la o echipă din diviziile inferioare din Belgia.

„Padovei este genul de marcator care și-a făcut mereu datoria în fața porții adverse, indiferent la ce echipe a jucat. În ceea ce-l privește pe Airoaie, acesta poate aduce plus-valoarea de care avea nevoie Aerostar, el întrunind toate calitățile ce-l pot propulsa ca lider al echipei”, a declarat managerul general al „aviatorilor”, Remus Pozînărea. Pe lîngă Padovei și Airoaie, Aerostar și-a completat lotul cu stoperul Mario Ganea și cu doi mijlocași veniți de la rivala de miercuri: Catău și Acatrinei.

„Suntem într-o perioadă de acumulări, în care punem accentul pe pregătirea fizică, iar jocul de Cupă cu CSM Bacău ne poate arăta unde aflăm cu exactitate în acest moment”, a declarat antrenorul Aerostarului, Mișu Ionescu. „Aviatorii”, care au bifat trei partide verificare în această vară (0-1 cu CSM Focșani 2007, 0-8 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 1-0 cu Șomuz Fălticeni), au intrat, de sâmbătă, într-un stagiu de pregătire la baza proprie.

De partea cealaltă, CSM Bacău se prezintă la primul joc oficial al verii cu un nou antrenor, Andrei Întuneric și cu un efectiv de jucători modificat aproape în întregime, dar încă incomplet. În preziua întâlnirii de pe „Aerostar”, „CSMeii” aveau legitimați următorii jucători: Adăscăliței, Ștefan Pavel, Moroșanu, Stroe, Bălan, L. Popa, Botezatu, Belciu, Gherasim și Banu, cu precizarea că ultimul nu are drept de joc, fiind suspendat pentru două meciuri.

„Pentru jocul de Cupă contra Aerostarului vom completa lotul cu juniori din propria pepinieră. În perioada următoare vom continua seria legitimărilor în ceea ce privește o parte din jucătorii monitorizați și testați până acum de noi. Totodată, vom încerca să mai aducem jucători”, a precizat antrenorul CSM Bacău, Andrei Întuneric. „CSMeii” au susținut weekendul trecut un prim joc de verificare, pe care l-au câștigat cu 3-0 pe terenul nou promovatei în Liga a III-a, Ceahlăul 2.

„Dintr-un anumit punct de vedere, și meciul de Cupă cu Aerostar poate fi considerat ca un joc de pregătire, sigur, în condiții diferite de adversitate și de presiune. Spun asta deoarece suntem în plin proces de reglaj atât în ceea ce privește acumulările de ordin fizic, cât și ca relații de joc”, a subliniat Întuneric. Pe lângă derby-ul Aerostar- CSM Bacău, primul tur al fazei regionale din Cupa României va consemna și debutul oficial în noua stagiune pentru Vitorul Onești.

Gruparea condusă de directorul tehnic Ioan Sdrobiș și antrenorul Ovidiu Dănănae va evolua miercuri, 31 iulie, de la ora 17.30, pe terenul celor de la Voința Cudalbi 2015. Cea de-a patra divizionară C a județului, FC Bacău stă în acest prim tur al Cupei.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img