22 octombrie 2024
Zona zeroEu știuCe presupune analiza unui meci de fotbal pe care vrei să pariezi?

Ce presupune analiza unui meci de fotbal pe care vrei să pariezi?

Fotbalul este cel mai popular sport din lume, iar asta observăm și la casele de pariuri. În fiecare zi o casă de pariuri are în ofertă sute, poate chiar peste 1 000 de evenimente fotbalistice.

Cele mai importante evenimente beneficiază de sute de opțiuni la cele mai bune case de pariuri, iar diversitatea este cuvântul de ordine. Dacă echipele care joacă ne sunt cunoscute și dacă putem vedea respectivul meci în transmisiune directă, plasarea unui pariu care să condimenteze puțin acțiunea este ceva la care un pasionat de pariuri se gândește frecvent.



Având atât de multe evenimente și opțiuni la dispoziție, este foarte important să știm cum să analizăm corect o partidă de fotbal. Iată cele mai importante 3 criterii pe care orice parior ar trebui să le ia în calcul înainte să plaseze pariuri pe un meci de fotbal.

Studierea ultimelor rezultate

Cel mai important aspect când începem să analizăm o partidă îl reprezintă studierea ultimelor rezultate ale echipelor care se duelează. Astfel, pentru echipele care joacă pe teren propriu este bine să fie studiate ultimele rezultate de acasă. Pentru cele care joacă în deplasare este bine să fie studiate ultimele rezultate din deplasare.

Tocmai din această cauză nu este recomandat să se plaseze pariuri pe meciuri de fotbal care se dispută pe teren neutru. Sigur, acest lucru nu este valabil în cazul unui turneu final sau al unei finale de cupă europeană, unde meciurile se dispută pe teren neutru. În acest caz este indicat să analizăm ultimele rezultate obținute de oponente atât acasă, cât și în deplasare.

Pentru o mai mare acuratețe, ar fi indicat să se studieze ultimele rezultate ale meciurilor disputate de acea echipă cu oponente de aceeași valoare cu a celei pe care o va întâlni acum. Spre exemplu, dacă Manchester City joacă acasă împotriva lui Tottenham, nu ne este de prea mare ajutor să includem în analiză și rezultatul ei cu Burnley, chiar dacă acesta s-a desfășurat pe terenul lui Manchester City.

Mai sus m-am referit la situația în care un parior mizează pe rezultatul final sau numărul de goluri. Aceeași procedură ar trebui urmată și în cazul în care dorește să parieze pe cornere, pe cartonașe, pe rezultatul la pauză etc. Spre exemplu, dacă alege să mizeze pe cornere ar fi de preferat să studieze numărul cornerelor de pe teren propriu, respectiv din deplasare al respectivelor echipe.

Studierea ultimelor întâlniri directe

Studierea ultimelor rezultate sau, altfel spus, forma de moment, ar trebui să primeze în analiza unei partide de fotbal. Cu toate acestea, nu ar fi rău să studiem și ultimele întâlniri directe de acasă/din deplasare ale formațiilor.

Nu în puține rânduri am văzut un meci în care o echipă pornea favorită, însă aceasta nu se impusese în ultimele 7 sau 8 întâlniri directe. Rezultatul? Nici în acel meci nu reușea să se impună. Aici vorbim deja de un blocaj mental, deși este de la sine înțeles că în acel interval au avut loc multe transferuri. Astfel de situații sunt prezente mai ales la derby-uri.

În general însă, nu afectează atât de mult istoricul ultimelor întâlniri directe.

Asta deoarece în multe campionate două echipe se întâlnesc o singură dată pe sezon pe terenul uneia. O perioada lungă între două întâlniri directe cu aceeași gazdă nu reprezintă un criteriu solid după care să ne luăm când efectuăm o analiză. Însă dacă istoricul întâlnirilor directe ne conduce la un alt rezultat decât acela ce rezultă în urma studierii formei de moment, înțelept ar fi să evităm acea partidă. Sau, în cel mai rău caz, să plasăm un pont, dar cu o miză mai mică decât intenționam inițial.

Culegerea informațiilor de ultimă oră

Ultimul criteriu, însă nu cel mai lipsit de importanță, în analiza corectă a unui meci, îl reprezintă culegerea informațiilor de ultimă oră. Aici ne referim la jucătorii indisponibili în vederea acelui meci, însă și la alte aspecte. Acestea vizează starea gazonului, cum va fi vremea în respectivul oraș la ora meciului, dar și a pozițiilor din clasament pe care se află cele două echipe.

Astfel, dacă ne aflăm pe final de sezon, iar o echipă și-a atins deja obiectivul, nu puține sunt situațiile în care aceasta nu mai forțează. În special dacă obiectivul adversarului nu a fost atins. Asta se întâmplă mai ales în cazul în care o echipă care și-a îndeplinit obiectivul joacă împotriva uneia care se zbate să se salveze de la retrogradare. Sunt multe situații în care o echipă mai bine cotată, dar lipsită de motivație, nu câștigă în fața unei echipe mai slab cotată, însă extra-motivată.

 

Jocurile de noroc sunt dedicate în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

 

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img