20 septembrie 2024
SportAlex Marti Pujolras a câștigat Trofeul Dedeman & Simba

Tenis

Alex Marti Pujolras a câștigat Trofeul Dedeman & Simba

La capătul unei finale- maraton care a durat trei ore și 15 minute, spaniolul l-a învins duminică pe favoritul 1, Cezar Crețu cu 3-6, 7-6 (8), 6-4, adjudecându-și competiția ITF dotată cu premii în valoare de 25.000 dolari plus ospitalitate și găzduită de SCM Bacău

Vamos! Ediția din acest an a Trofeului Dedeman & Simba la tenis ia drumul Spaniei. La prima sa prezență în Bacău, spaniolul Alex Marti Pujolras și-a adjudecat competiția ITF dotată cu premii în valoare de 25.000 dolari plus ospitalitate. Duminică, în finala găzduită de terenul 1 al bazei SCM Bacău, Pujolras l-a învins pe favoritul 1, Cezar Crețu, cu 3-6, 7-6 (8), 6-4 după un meci palpitant care a durat nu mai puțin de trei ore și 15 minute. Românul a început bine ultimul act al turneului, impunându-se relativ lejer în primul set cu 6-3.



Tenacitatea și plusul de constanță au permis însă spaniolului să rămână în joc. Și să egaleze situația la general, după un succes cu 7-6. Nu fără emoții deoarece, în tie-break, Crețu a revenit de la 0-2 la 3-2 lăsând impresia că, după semifinala pierdută anul trecut la Bacău, va veni, în sfârșit, o finală câștigată aici, pe terenurile SCM.

Din păcate, o „scurtă” prea… scurtă și o dublă greșeală la serviciu a întrerupt seria fastă a favoritului nr. 1, iar Alex Pujolras a profitat, începând să macine puncte ce i-au permis să câștige tie-break-ul la 8 și, implicit, setul. În decisiv, câștig de cauză a avut cine a greșit mai puțin. Concret, Alex Marti Pujolras, care a basculat rezultatul de la 3-4 la 6-4, la sfârșitul unui ultim game ce a părut fără de… sfârșit.

Sunt foarte fericit pentru acest trofeu. Vreau să-l felicit pe adversarul meu, care a făcut un meci foarte bun, după cum țin să –i felicit pe organizatori, sponsori, arbitri și copiii de mingi pentru excelenta desfășurare a turneului. Totodată, țin să remarc și să apreciez atitudinea publicului. Îmi voi aminti cu drag de Bacău și de acest turneu”, a declarat Alex Pujolras care, chestionat pe marginea celui mai dificil moment al finalei, a răspuns:

„Nu a existat un moment anume, ci toată finala s-a dovedit dificilă pentru mine”. De partea cealaltă, Cezar Crețu s-a înclinat, la rândul său, în fața adversarului său din finală: „Ai făcut o treabă grozavă și sper să te bucuri din plin de acest succes pe care-l meriți fără niciun dubiu”. Tenismenul ieșean a adăugat:

„Mulțumesc organizatorilor și în special domnului Cristi Lungu, care mi-a permis să particip la turneu, oferindu-mi un wild-card pe care consider că l-am onorat cu brio. Toată aprecierea pentru sponsori, pentru arbitri, pentru domnul antrenor Mihai Ciuntea, pentru copii de mingi și pentru spectatori. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc familiei mele, care a fost și azi alături de mine”. Invitat să spună câteva cuvinte, arbitrul principal, turcul Toygar Alagoz a arătat că șederea în Bacău i-a priit, el adresându-se publicului în limba română:

Mulțumim că ați venit la finală”. În aplauzele spectatorilor băcăuani, care au gustat momentul, Toygar Alagoz a avut cuvinte de laudă pentru „eforturile organizatorice care permit acestui turneu să rămână unul de tradiție și de prim-plan”. În fine, „sufletul” Trofeului Dedeman & Simba, antrenorul SCM Bacău, Mihai Ciuntea a ținut să amintească faptul că, grație implicării sponsorilor Dedeman și Simba Invest, turneul ITF omonim a ajuns la patra ediție, ducând mai departe o tradiție începută în 1998, sub denumirea Trofeul Municipiului Bacău, și care a ajuns să însumeze nu mai puțin de 23 de acte. Așadar, spre ediția cu numărul 24! Spre 2025! Vamos!



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img