19 septembrie 2024
EvenimentCalmul Nadiei Comăneci a salvat, poate, flacăra olimpică

Calmul Nadiei Comăneci a salvat, poate, flacăra olimpică

În mijlocul unei curse agitate pe Sena, în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, Nadia Comăneci a fost singura care a rămas calmă și neclintită. În timp ce colegii ei, Serena Williams și Rafael Nadal, se luptau cu vânturile puternice și cu flacăra olimpică, Comăneci a demonstrat din nou de ce este o adevărată legendă a sportului.

Vineri, 26 iulie, Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au debutat cu o ceremonie spectaculoasă. Unul dintre momentele de vârf ale acestui eveniment a fost participarea Nadiei Comăneci în segmentul final al ștafetei olimpice.



Fosta gimnastă, alături de colegii săi medaliați cu aur Serena Williams, Rafael Nadal și Carl Lewis, a urcat pe o barcă ce a parcurs rapid Sena, purtând torța până la ceremonia tradițională de aprindere a Flăcării Olimpice. Cu toate acestea, curând a devenit evident că nu avea să fie o croazieră de plăcere.

The Guardian scris că, în timpul unei curse care părea să dureze puțin mai puțin decât meciul epic al lui Nadal împotriva lui Roger Federer în finala de la Wimbledon din 2008, spaniolul părea îngrijorat că flacăra s-ar putea stinge din cauza vânturilor puternice din față. În același timp, Serena Williams și Carl Lewis păreau pe bună dreptate alarmați de perspectiva de a ține o flacără deschisă într-o mână, încercând să-și mențină echilibrul cu cealaltă.

Doar Nadia Comăneci, poate nesurprinzător pentru o femeie care a câștigat două medalii olimpice de aur la bârnă, părea netulburată în timp ce barca se legăna în sus și în jos. La un moment dat, Williams părea să ofteze de frică și să se prindă de Comăneci pentru reasigurare.

Reacțiile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară. „Carl Lewis absolut urând această plimbare cu barca este deja punctul culminant al Jocurilor Olimpice din 2024 pentru mine”, a spus un utilizator pe X.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img