18 octombrie 2024
ActualitateCeremonie aniversară la sediul Batalionului 631 Tancuri „Oituz” din garnizoana Bacău

Ceremonie aniversară la sediul Batalionului 631 Tancuri „Oituz” din garnizoana Bacău

Bacău, 24 iulie 2024 – Astăzi, Batalionul 631 Tancuri „Oituz” din garnizoana Bacău a marcat un moment deosebit în istoria sa și a Armatei Române, cu prilejul ceremoniilor dedicate împlinirii a 105 ani de la înființarea primei structuri de tancuri din țară și a 68 de ani de la constituirea batalionului.

Ceremonia militară și religioasă s-a desfășurat la sediul batalionului, adunând personalități de marcă și oaspeți de seamă. Printre aceștia s-au numărat generalul de brigadă Gabriel Turculeț, comandantul Componentei Operaționale Terestre, colonelul Claudiu Tamaș, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podul Înalt”, precum și comandanți actuali și foști ai garnizoanei Bacău. Au fost prezenți, de asemenea, cadre militare în rezervă și în retragere, care au contribuit la istoricul și tradiția batalionului.



Evenimentul a debutat cu o ceremonie militară impunătoare, urmată de o slujbă religioasă, în care au fost pomenite toate victimele și eroii batalionului. În cadrul ceremoniei, s-au dat citire mesajelor transmise de Șeful Statului Major al Apărării și Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, evidențiind importanța și tradiția tanchiștilor români, precum și realizările și contribuțiile Batalionului 631 Tancuri „Oituz”.

Istoria Batalionului 631 Tancuri „Oituz” este strâns legată de evoluția armatei române, fiind un simbol al puterii și al modernizării tehnice în domeniul militar. Înființat în contextul reorganizării forțelor armate după al Doilea Război Mondial, batalionul a avut un rol crucial în protejarea suveranității naționale.

 

foto : Ifrim Gheorghe


spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img