18 octombrie 2024
ActualitateAviatorii băcăuani, la exercițiul APROC 2024 în Spania

Aviatorii băcăuani, la exercițiul APROC 2024 în Spania

Luna trecută, un detașament compus din două elicoptere IAR-330 SOCAT și 30 de militari din Baza 71 Aeriană și Baza 95 Aeriană, împreună cu o echipă de militari din cadrul Detașamentului de Căutare-Salvare prin Luptă (DCSL), a participat pentru al treilea an consecutiv la stagiul de instruire aplicativă Air Centric Personnel Recovery Operatives Course 2024 (APROC 24), desfășurat în Baza Aeriană Albacete din Spania.

În acest an, detașamentul a fost comandat de comandorul Răzvan Roșca și a inclus piloți din Baza 71 Aeriană și Baza 95 Aeriană. Anul viitor, responsabilitatea generării resursei umane pentru instruirea și certificarea în cadrul acestui curs va reveni în totalitate marii unități de aviație transilvane.



Pe parcursul acestui exercițiu din Spania, militarii români au fost educați și certificați pentru planificarea, pregătirea, execuția și analiza misiunilor de recuperare a personalului. Anul 2024 marchează, de asemenea, predarea ștafetei de la Baza 95 Aeriană către Baza 71 Aeriană, asigurând astfel pregătirea continuă a piloților marii unități de aviație transilvane în domeniul operațiilor de recuperare a personalului.

Cursul aplicativ APROC, organizat de Comunitatea Europeană în domeniul Recuperării Personalului (EPRC), este unic în Europa și subliniază importanța pe care țările europene o acordă acestor tipuri de operațiuni militare, care se desfășoară la nivel întrunit. Detașamentul românesc a avut o perioadă intensă, dar plină de satisfacții, iar experiența acumulată în aceste două săptămâni va fi de mare folos pentru militarii români în viitor.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img