18 octombrie 2024
CulturăExpoziție foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”

Expoziție foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”

Onești, 19 iulie 2024 – Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în colaborare cu Protoieria Onești și Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, organizează vernisajul expoziției foto-documentare intitulată „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Evenimentul va avea loc miercuri, 24 iulie 2024, la ora 14.30, la sediul Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din Onești, situat pe B-dul Oituz 13A, și face parte din proiectul „Tânărul Oneștean”, ediția a VI-a.

O vatră de sfințenie și cultură

Expoziția aduce în prim-plan istoria impresionantă a Mănăstirii Bogdana, cea mai mare mănăstire din județul Bacău, care a fost de-a lungul veacurilor un izvor de credință, spiritualitate și cultură românească. Mănăstirea păstrează o colecție valoroasă de carte veche românească și artă religioasă medievală, incluzând icoane, veșminte, obiecte liturgice și de cult.



Programul evenimentului

Evenimentul de vernisaj va cuprinde:

  • Alocuțiune din partea Părintelui Protopop Nicolae Zaharia, Protoieria Onești.
  • Cuvânt din partea domnului Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” Onești.

Comunicări importante

  • Cuvânt al Înaltpreasfințitului IOACHIM / Delegat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
  • „Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi – Calea spre Sfințenie”, prezentare de Dr. Elena Brîndușa Popovici, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău.
  • „Rugăciunea și osteneala împletite de veacuri spre slava lui Dumnezeu”, prezentare de Monahia Mihaela Radu, stareța Mănăstirii Bogdana.
  • Alocuțiune din partea Părintelui Protopop Eugen Ciuche, Protoieria Bacău.
  • Alocuțiune din partea Părintelui Protopop Costel Mareș, Protoieria Moinești.

Durata expoziției

Expoziția va rămâne pe simeze și va putea fi admirată până la data de 2 august 2024, la sediul Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” din Onești. Publicul este invitat să descopere și să aprecieze moștenirea culturală și spirituală a Mănăstirii Bogdana, reflectată printr-o bogată colecție de documente și fotografii.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img