11 ianuarie 2025

Alina din Slănic Moldova a cucerit Londra cu sarmalele sale: O poveste de succes la International Summer Festival

Duminică, orașul Grays, situat în apropierea graniței estice a Londrei, a fost martorul unei adevărate sărbători culturale și gastronomice. Peste 10.000 de români, moldoveni și alți rezidenți europeni s-au adunat pentru a participa la International Summer Festival, un eveniment organizat de Elisabeta Blaj și Mihaela Halim. Printre atracțiile principale ale festivalului s-a numărat Alina Spoiala, o bucătăreasă talentată din Slănic Moldova, care a reușit să vândă un cazan plin de sarmale în doar câteva ore, conform Anuntul UK.

Sarmalele Alinei, vedetele festivalului

„Am vândut aproximativ 1000 de sarmale în doar câteva ore,” a declarat Alina Spoiala pentru Anunțul UK. „Am avut cumpărători și bulgari, și polonezi, iar unii dintre ei mi-au cerut numărul de telefon ca să le fac sarmale la comandă când li se mai face poftă.”



Pe High Street, strada principală din centrul orașului Grays, festivalul a adus laolaltă unii dintre cei mai îndrăgiți artiști și comercianți români din comunitate. Printre aceștia s-a numărat și Marius Simionica. Evenimentul a atras, de asemenea, artiști și comercianți din diverse țări europene, contribuind la un adevărat schimb cultural.

O pasiune pentru bucătăria tradițională

Alina locuiește în Harold Wood, estul Londrei, dar oriunde merge, nu uită să menționeze cu mândrie rădăcinile sale din Slănic Moldova. „Sunt o mamă devotată, am trei copii și încă din tinerețe am făcut o mare pasiune pentru gătit,” a spus Alina. „Am venit prima oară în Anglia în 2007, însă după câțiva ani aici m-am mutat pentru cinci ani în Canada, unde am început să fac mâncare și prăjituri tradiționale românești de acasă. Când am revenit în UK, am continuat să fac ceea ce mă face fericită.”

Succes financiar și sufletesc

Participarea la International Summer Festival a fost o reușită atât financiar, cât și sufletește pentru Alina. „A fost un festival foarte reușit pentru mine, atât financiar cât și sufletește, și țin să îi mulțumesc doamnei Elisabeta Blaj pentru că mă cheamă mereu la festivalurile organizate de ea,” a mărturisit Alina. „Este a treia oară când particip în Grays și de fiecare dată a fost foarte bine datorită comunității de oameni frumoși care mă susține și îmi cumpără produsele.”

Bucate românești la mare căutare

Pe lângă sarmalele cu mămăligă, Alina a observat o mare cerere pentru alte preparate tradiționale românești. „Nu există nimic să se vândă mai bine decât sarmalele cu mămăligă, urmate de carnea afumată la garniță și ciorba de fasole în bol de pâine,” a explicat Alina.

Festivalul din Grays a demonstrat încă o dată că tradițiile culinare românești au un loc special în inimile oamenilor, indiferent de naționalitate. Alina Spoiala este un exemplu de succes al românilor care, prin muncă și pasiune, reușesc să își facă un nume în străinătate, promovând în același timp cultura și bucătăria tradițională românească.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img