18 octombrie 2024
ActualitateMarșul absolvenților de la postliceala sanitară a Colegiului „Eminescu”

Marșul absolvenților de la postliceala sanitară a Colegiului „Eminescu”

În plină caniculă, absolvenții Școlii Postliceale Sanitare din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” au defilat luni, 15 iulie, prin centrul orașului cu prilejul încheierii ciclului de trei ani de studiu. Parada a avut loc pe traseul Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău – Parcul Trandafirilor, unde a fost amplasat și un cort unde s-au monitorizat funcțiile vitale ale trecătorilor – Prefectură, unde alaiul a fost așteptati de subprefectul Gabriel Lupu – ultima oprire fiind la sediul nou al Primăriei unde au fost întâmpinați de primarul Lucian Stanciu-Viziteu și viceprimarul Liviu Miroșeanu.

Promoția 2024 numără 74 de elevi, la specializarea asistent medical generalist, pe trei clase: anul III A, coordonator prof. Monica Grigore; anul III B , coordonator prof. Flavia-Semida Ghinea și anul III C, coordonator prof. Adriana-Gabriela Antoce. Promoția 2024 are două șefe de promoție, Coșeraru Elena de la anul IIIA și Petrea Roxana de la anul III B, ambele cu media general pe cei trei ani de studio, 10!



Cursul festiv a avut loc în sala de festivități de la Agricola Internațional, acolo unde pe lângă absolvenți și profesori, prieteni și rude, au fost prezenți și câțiva invitați speciali: Oficialități care au fost prezentate la sediul Agricola internațional sunt: Narcis Jitaru și Gabriel Lupu din partea Prefecturii Bacău, primarul Lucian Stanciu-Viziteu, dr. Mihaela Arim-director executive DSP Bacău, as. Liliana Casapu-reprezentant OAMGMAMR filiala Bacău și as. Liliana Ciupală, director de îngrijiri la Spitalul Județean Bacău.

„Ziua de azi este o zi de bucurie, o zi a împlinirii, o zi în care, voi, elevii, și noi, profesorii, ne bucurăm împreună de tot ce am realizat până în prezent. Vreau să felicit pe toți părinții, bunicii și prietenii voștri pentru că, începând de astăzi, veți avea un asistent medical aproape de voi. Este un moment special, o zi de neuitat, o zi încărcată de emoție și bucurie.

Mă simt mândră de voi pentru felul cum am parcurs împreună acești ani de pregătire, pentru ca astăzi să pășiti pe cel mai frumos drum, acela de a dărui tot ce ați acumulat până în prezent. În mâinle voastre stă să alinați suferința, să alungați durerea cu multă umilință, înțelepciune, prestând un serviciu individualizat, unic, fiecărui pacient, aceasta construindu-vă în timp, un caracter puternic și plin de demnitate. De la voi se așteaptă empatie și înțelegere pentru că pacientul nu este doar un diagnostic, este o ființă plină de temeri, dar cu sufletul plin de speranța că în mâinile voastre va găsi alinare și înțelegere. În această meserie veți întâlni momente dificile, veți fi martorii suferinței, dar și a miracolelor vindecării.

Vă incurajez să vă amintiți întotdeauna de puterea voastră de a face diferența. Fiecare zâmbet, fiecare gest de îngrijire, fiecare cuvânt de încurajare contează. Nu uitați niciodată că fiecare pacient pe care îl tratați este o poveste, o familie, o viață. Să fiți mereu acei dăruitori de zâmbete și speranță pentru cei în nevoie”, le-a transmis absolvenților prof. Flavia-Semida Ghinea.

„După acești trei ani mă simt mai bogată, m-am redescoperit profesional, am întâlnit oameni extrem de inteligenți, m-am simțit mică dar mândră să fiu în prezența lor și cred că modestia acestora îi face să nu realizeze ce impact major au asupra viitorului nostrum”, a rostit de la tribună Diana Roman, șefa anului III B, reprezentanta absolvenților promoției 2024.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img