18 octombrie 2024
EvenimentHanwha Aerospace a semnat contractul pentru furnizarea sistemelor de artilerie K9 și...

Hanwha Aerospace a semnat contractul pentru furnizarea sistemelor de artilerie K9 și K10 în România

Hanwha Aerospace a semnat pe data de 9 iulie un contract semnificativ cu România pentru furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 și 36 de vehicule de realimentare cu muniție K10, într-o tranzacție globală ce include și vehicule de sprijin pe roți și muniția necesară. Contractul, semnat cu Ministerul Apărării Naționale din România, are o valoare de aproximativ 1 miliard de dolari.

Prin acest contract, România devine a zecea țară care operează sistemul de artilerie K9 SPH de calibru 155 mm/52. Dintre statele membre NATO, România este a șasea care adoptă acest sistem, alăturându-se țărilor precum Turcia, Polonia, Norvegia, Finlanda și Estonia. România va deveni, de asemenea, al treilea operator global al vehiculului de realimentare K10, după Norvegia și Australia, asigurându-și astfel o capacitate de reaprovizionare complet automatizată și eficientă pentru forțele sale de artilerie.



„Aceasta este o înțelegere remarcabilă care poate consolida și mai mult parteneriatul strategic dintre cele două țări”, a declarat Jaeil Son, președinte și CEO al Hanwha Aerospace. „Contractul implică nu numai vehicule de artilerie, ci și vehicule de sprijin și muniție, demonstrând capacitatea Hanwha Aerospace de a furniza un pachet complet de soluții avansate de apărare, bazat pe expertiza tehnologică și capacitatea de producție ca lider mondial.”

Beneficii pentru Industria Românească

Conform contractului, Hanwha va livra vehiculele în etape pe parcursul următorilor cinci ani, prima livrare fiind programată până la începutul anului 2027. Majoritatea vehiculelor vor fi fabricate local, implicând extensiv furnizorii români.

„Hanwha Aerospace este hotărâtă să maximizeze beneficiile pentru industria de apărare din România prin diverse programe de localizare industrială, incluzând producția locală de echipamente de apărare, crearea de locuri de muncă, transferul de tehnologie și înființarea unui Centru de Excelență pentru operațiunile MRO într-o nouă facilitate de tip ‘greenfield’ în România”, a declarat Peter Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe. „Includerea industriei românești în lanțurile globale de aprovizionare ale Hanwha Aerospace este unul dintre beneficiile potențiale pe care România le-ar putea obține în urma acestei colaborări. Prin acest parteneriat, alături de alte proiecte viitoare, România ar putea deveni un hub pentru divizia de sisteme terestre ale Hanwha Aerospace în Europa.”

Propunerea Redback pentru Modernizarea MLI

În cadrul eforturilor de extindere a parteneriatului cu România, Hanwha Aerospace propune vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Redback pentru programul de modernizare al vehiculelor blindate românești. În 2023, Redback a fost selectat pentru următoarea generație de MLI a Australiei, demonstrând performanțe remarcabile în teste și evaluări riguroase.

Despre Sistemele K9 și K10

Obuzierul Autopropulsat K9

Dezvoltat în 1999 în colaborare cu Agenția sud-coreeană pentru Dezvoltarea Apărării, K9 SPH, supranumit „Tunetul”, este capabil să livreze efecte precise și rapide la distanțe de peste 40 de kilometri. Sistemul este optimizat pentru capacitatea „Shoot and Scoot”, permițându-i să tragă mai multe obuze și să se deplaseze rapid pentru a evita contraatacurile.

Vehiculul de Realimentare cu Muniție K10

Bazat pe șasiul K9, K10 este un vehicul automat de reaprovizionare, capabil să transporte și să livreze 104 proiectile de artilerie de 155 mm și 504 încărcături în condiții de luptă. Sistemul automatizat de realimentare asigură sprijin logistic eficient și flexibilitate tactică pe câmpul de luptă.

Despre Hanwha Aerospace

Fondată în 1977, Hanwha Aerospace este o companie globală în domeniul aerospațial și al apărării, oferind un portofoliu larg de produse și servicii de clasă mondială. Acestea includ vehicule de luptă terestre, precum obuzierul K9, vehiculul de luptă pentru infanterie Redback și sistemul de lansatoare de rachete multiple Chunmoo K239. Compania este, de asemenea, lider în producția de motoare pentru platforme aeriene, spațiale și maritime, și în calitate de integrator de sisteme al vehiculelor de lansare spațială din Coreea de Sud, conducând proiectele spațiale ale țării.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img