5 octombrie 2024
SportCSM- Palatul Copiilor Bacău, în Turcia, alături de campionul olimpic Huseyin Ozkan

Judo

CSM- Palatul Copiilor Bacău, în Turcia, alături de campionul olimpic Huseyin Ozkan

În această perioadă, judoka pregătiți de Dorin Cruceanu la CSM-Palatul Copiilor Bacău se antrenează în Turcia. Băcăuanii participă la un stagiu centralizat în localitatea Izmit, care găzduiește și unul dintre cele mai puternice turnee europene de juniori, cu peste 1600 de judoka din 20 de țări.

Delegația băcăuană a participat la stagiul ce a urmat competiției, programul acestui stagiu prevăzând pentru cei peste o mie de participanți din mai multe țări câte două antenamente de câte trei ore pe zi, vreme de patru zile. Cele două evenimente, turneul și stagiul, l-au avut ca principal invitat pe campionul olimpic din 2000, turcul Huseyin Ozkan.



„Este pentru prima dată când participăm la acest stagiu comun, dar în mod cert nu va fi și ultima oară. Sportivii s-au bucurat de prezența campionului olimpic Huseyin Ozkan, care a prezentat o serie de procedee ce i-au permis să ajungă până la titlul olimpic. Cu adevărat o deplasare foarte utilă, având ca principal obiectiv acumularea de experiență în condițiile în care zilnic se bifau 10-15 reprize de randori (meciuri).

Important este că sportivii mei au avut prilejul de a lupta cu adversari din țări foarte bine cotate în judo precum Kazahstan, Rusia, Cecenia, Azerbaidjan sau Uzbekistan. Experiență și prietenie sunt cele două cuvinte care stau la baza acestui stagiu deoarece, pe lîngă factorul sportiv, a figurat și cel al socializării”, a declarat antrenorul Dorin Cruceanu.

După cantonamentul din Turcia, pentru judoka băcăuani de la CSM-PC va urma un alt stagiu de pregătire, de data aceasta la Costinești.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img