18 octombrie 2024
EvenimentBazele NATO, inclusiv cele din România, ridică nivelul de alertă

Bazele NATO, inclusiv cele din România, ridică nivelul de alertă

Bazele militare americane din Europa au fost puse într-o stare de alertă sporită în weekend, în contextul intensificării amenințărilor de securitate. Instalatiile au cerut vigilență crescută în rândul membrilor comunității militare.

La sediul Comandamentului European al SUA din Stuttgart, garnizoana Armatei a emis duminică o alertă la nivel comunitar, ridicând nivelul de amenințare pentru protecția forței la „Charlie” până la o nouă notificare, scrie ziarul Armatei SUA.



Directive similare au fost trimise și altor baze din Germania, inclusiv bazelor aeriene Rheinland-Pfalz și Ramstein, care formează cea mai mare comunitate militară americană de peste mări. Alerta garnizoanei Rheinland-Pfalz include și instalațiile periferice din România și Bulgaria.

Baza Aeriană Aviano din Italia și-a crescut, de asemenea, nivelul de stare la Charlie, iar alte instalații din Italia au introdus măsuri de securitate îmbunătățite.

Nivelul de amenințare Charlie „se aplică atunci când are loc un incident sau se primesc informații care indică o formă de acțiune teroristă sau este probabilă țintirea împotriva personalului sau a instalațiilor”, conform site-ului web al Armatei.

Potrivit alertelor, membrii serviciului și alți membri ai comunității militare ar trebui să anticipeze întârzieri semnificative la punctele de intrare pe poartă din cauza securității sporite.

Garnizoana armatei americane din Stuttgart a direcționat întrebările legate de schimbarea protecției forței către EUCOM. EUCOM a declarat duminică într-o declarație că „evaluează în mod constant o varietate de factori care joacă un rol în siguranța comunității militare americane din străinătate. Ca parte a acestui efort, de multe ori luăm măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța membrilor noștri de serviciu.”

Membrii comunității militare sunt îndrumați să raporteze orice activitate suspectă, să monitorizeze avizele de călătorie ale Departamentului de Stat și să ia măsuri de precauție pentru a minimiza riscul personal, a adăugat declarația.

Sâmbătă, Baza Aeriană Spangdahlem, o instalație din zona rurală de vest a Germaniei, a emis propria alertă, interzicând aviatorilor din a 52-a aripă de luptă să poarte uniformele în afara bazei ca măsură de precauție și cerându-le să facă naveta în haine civile.

Oficialii de la Spangdahlem au declarat sâmbătă că sunt în vigoare măsuri pentru a proteja comunitatea, dar că din „motive de securitate operațională”, baza nu a putut oferi mai multe detalii.

În anii trecuți, comandamentele au luat măsuri similare privind purtarea uniformelor din cauza preocupărilor legate de amenințările teroriste. În 2010, EUCOM a emis o directivă care interzicea temporar trupelor să poarte uniforme în afara postului. În 2014, EUCOM a limitat purtarea uniformei de la bază la navetă, o restricție care a început să fie relaxată în 2022.

Armata stabilește nivelurile de protecție a forței la Normal, Alpha, Bravo, Charlie sau Delta, cea mai înaltă stare de alertă. Bravo a devenit obișnuit pe baze timp de mulți ani după atacurile din 11 septembrie. Charlie pune în mișcare „planuri de reducere a personalului neesențial”, conform Armatei.

Oficialii garnizoanelor din Stuttgart au spus că o varietate de servicii nu vor fi disponibile din cauza nivelului crescut de amenințare. De duminică până la o nouă ordine, unele dintre aceste servicii reduse includ accesul la anumite restaurante și frizerii din post. „Multe alte servicii vor avea un număr semnificativ de angajați care lucrează la distanță sau se vor deschide birouri cu personal redus. Clienții ar trebui să mențină flexibilitatea și să permită timpi de service mai lungi decât în ​​mod normal,” a spus garnizoana într-un comunicat.

În ultimele săptămâni, oficialii americani au tras un semnal de alarmă cu privire la amenințările teroriste crescute, ca urmare a atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și a războiului în curs din Gaza. „Am văzut că amenințarea teroriștilor străini a crescut la un alt nivel după 7 octombrie,” a declarat directorul FBI, Christopher Wray, în mărturia scrisă din 4 iunie în fața Senatului.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img