18 octombrie 2024
CulturăLansare de carte la Biblioteca Județeană: Nietzsche - sihastrul din noi

Lansare de carte la Biblioteca Județeană: Nietzsche – sihastrul din noi

Vineri, 28 iunie, de la ora 18.00, în ultimă zi a manifestărilor din cadrul Zilele Bibliotecii Județene „Costache Sturdza” Bacău, a avut loc, la sediul bibliotecii, Sala Multimedia, lansarea volumului de critică și eseuri filosofice: „Nietzsche-sihastrul din noi”, Editura Academiei Române 2024, de Ion Fercu, poet, romancier, eseist, gazetar, membru al USR, laureat cu Premiul Academiei Române, pentru volumul „Prin subteranele dostoievskiene”.

Au participat scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, editori, profesori, ziariști, studenți, un public fidel al bibliotecii.



Moderator, ca de altfel al tuturor activităților din cele două zile, a fost Adrian Jicu, director al prestigioasei instituții băcăuane de cultura. Au prezentat cartea, Marius Manta – scriitor, critic literar, redactor al revistei Ateneu, Carmen Mihalache – scriitor, director al revistei Ateneu, Petre Isachi, profesor, scriitor, critic literar. Cartea, un adevărat eveniment editorial, este apreciat ca un eseu enciclopedic, structurat în trei mai capitole-teme:

Prejudecățile, infern și provocare, Prăbușiri și iviri de lumi, Supraomul versus cyborg, astfel discursul, au spus cei trei vorbitori, este întemeiat și susținut de o bibliografie ce străbate milenii, cu autori socotiți părinți și întemeietori de sisteme și idei filosofice, din domenii că metafizica, mitologia, religia, psihologia, literatura, istoria și hermeneutica.

„Prin vocea acestui <<Hamlet al filosofiei, suntem invitați la un ospăț metafizic în orizonturile voinței de putere, nihilismului, eternei reîntoarceri a aceluiași supraomului, dreptății, adevărului și viitorului speciei umane”, după cum se menționează pe coperta a IV-a a volumului.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img