21 septembrie 2024
SportBacăul continuă cu patru echipe în C

Fotbal/ Liga a III-a

Bacăul continuă cu patru echipe în C

Sportul Onești a pierdut barajul de promovare cu CSM Ceahlăul II Piatra Neamț și a ratat posibilitatea de a se alătura cvartetului băcăuan compus din Aerostar, FC Bacău, CSM Bacău și Viitorul Curița. De urmărit dacă Aerostar, FC Bacău și CSM Bacău vor fi reprtizate și în viitorul sezon, ce va debuta în august, în Seria 1 sau dacă nu cumva una dintre aceste trei grupări ale municipiului va fi nevoită să „emigreze” în Seria 2

Fără Sportul Onești, dar cu Aerostar, FC Bacău, CSM Bacău și Viitorul Curița. Județul Bacău va avea și în sezonul 2024-2025 patru echipe în Liga a III-a. Cvartetul putea să se transforme în cvintet în cazul în care campioana Bacăului, Sportul Onești s-ar fi impus în barajul de promovare contra campioanei Neamțului, CSM Ceahlăul II Piatra Neamț. Din păcate, oneștenii au cedat cu 0-3 jocul tur, de la Piatra Neamț, iar în returul disputat pe teren propriu, duminica trecută, nu au reușit să remonteze handicapul, mulțumindu-se în final doar cu o victorie de palmares, 2-1.



Sportul Onești ratează, astfel, pentru a doua oară promovarea în C (în 2022 a cedat „barajul” cu vasluienii de la Rapid Brodoc), în timp ce județul Neamț reapare, după o pauză de un sezon, pe harta Ligii a III-a, prin Ceahlăul II Piatra Neamț. În mod sigur, „satelitul” divizionarei secunde Ceahlăul va fi repartizată în Seria 1 din eșalonul al treilea, serie în care au evoluat, stagiunea precedentă, toate cele trei reprezentante ale municipiului Bacău: Aerostar, FC și CSM.

Rămâne de văzut dacă trio-ul băcăuan va fi „confirmat” în Seria 1 și pentru ediția de campionat care va debuta în august. Semnul de întrebare este ridicat de faptul că, pe lângă cele opt echipe rămase în Seria 1 la finalul sezonului 2023-24 (Bucovina Rădăuți, FC Bacău, CSM Bacău, Știința Miroslava, CSM Vaslui, Șomuz Fălticeni, Aerostar și Rapid Brodoc), din Liga a IV-a au promovat în această vară trei grupări susceptibile, din punct de vedere geografic, de a fi repartizate în prima serie: ACS USV Iași (municipiul Iași având, astfel, din nou o reprezentantă în Liga a III-a după o așteptare de 14 ani), Șoimii Gura Humorului (Suceava) și, așa cum aminteam, CSM Ceahlăul II Piatra Neamț.

Și cum fiecare din cele zece serii ale Ligii a III-a numără doar câte zece echipe, una din cele 11 formații amintite mai sus va trebui să facă pasul către Seria 2. Iar situația cea mai probabilă presupune mutarea unei echipe băcăuane din Seria 1 în Seria 2. De altfel, în trecutul apropiat, și Aerostar, și FC Bacău (sub titulatura FC Dinamo Bacău) au evoluat în Seria 2. Există însă și varianta în care Aerostar, FC Bacău și CSM Bacău ar putea continua in corpore în prima serie.

Ei bine, această variantă este legată de eventualul forfait al Rapidului Brodoc, vasluienii dând în mai multe rânduri, în acest an, semnalele unei retrageri. Deocamdată, Brodocul nu a făcut niciun anunț oficial, dar orice este posibil în această direcție. De urmărit. Și de așteptat ca Federația Română de Fotbal să comunice componența celor zece serii. În final, să notăm că Viitorul Curița are șanse mari de a evolua, la fel ca în ediția precedentă, în Seria 5.

Cât despre șansele ca, din ediția 2025-2026, Bacăul să aibă, în sfârșit, din nou o reprezentantă în Liga a II-a, e prematur să dăm vreun procentaj. Dar parcursul ascendent al FC Bacău, parcurs care a consemnat prezența „alb-roșilor” în semifinala barajului de promovare în eșalonul secund (acolo unde super-favorita Metalul Buzău a avut câștig de cauză doar la penalty-uri) este un semnal de luat în seamă.

Rezultatele meciurilor retur din barajul de promovare

Regiunea 1

ACS USV Iași (Iași)- Pro Sport Vârfu Câmpului (Botoșani) 2-0, în tur 2-1. Promovată: ACS USV Iași.

Sporting Club Comstar Vaslui (Vaslui)- Șoimii Gura Humorului (Suceava) 2-3,  în tur 0-5. Promovată: Șoimii Gura Humorului.

Sportul Onești (Bacău)- CSM Ceahlăul II Piatra Neamț 2-1, în tur 0-3. Promovată: CSM Ceahlăul II Piatra Neamț.

Regiunea 2

CS Academica Recea (Maramureș)- CS Diosig Bihardioszeg (Bihor) 0-4, în tur 0-5. Promovată: CS Diosig Bihardioszeg.

Oașul Negrești Oaș (Satu Mare)- CS Silvicultorul Maieru (Bistrița-Năsăud) 6-0, în tur 4-1. Promovată: Oașul Negrești Oaș.

CS Barcău Nușfalău (Sălaj)- Vulturul Mintiu Gherlii (Cluj) 4-4, în tur 2-8. Promovată: Vulturul Mintiu Gherlii.

Regiunea 3

CIL Blaj (Alba)- ACSM Codlea (Brașov) 1-1, în tur 2-1. Promovată: CIL Blaj.

CS Gheorghieni (Harghita)- ACS Păltiniș Rășinari (Sibiu) 1-0, în tur 1-1. Promovată: CS Gheorghieni.

CSAS Prima Brăduț (Covasna)- CS Iernut (Mureș) 1-1, în tur 0-4. Promovată: CS Iernut.

Regiunea 4

Vulturii Fărcășești (Gorj)- Viitorul Severin (Mehedinți) 3-2  în tur 5-1. Promovată: Vulturii Fărcășești.

CS Timișul Șag (Timiș)- Magica Balta Caransebeș (Caraș Severin) 7-0, în tur 5-1. Promovată: CS Timișul Șag.

Minerul Lupeni (Hunedoara)- Viitorul Arad (Arad) 0-3, în tur 0-0. Promovată: Viitorul Arad.

Regiunea 5

Sparta Râmnicu-Vâlcea (Vâlcea)- Iris Titulescu (Olt) 4-0, în tur 1-1. Promovată: Sparta Râmnicu-Vâlcea.

CSL Nanov (Teleorman)- ACS Speed Academy Pitești (Argeș) 1-2, în tur 0-5. Promovată: ACS Speed Academy Pitești.

Metropolitan Ișalnița (Dolj)- ACS Urban Titu (Dâmbovița) 0-3, în tur 0-3. Promovată: ACS Urban Titu.

Regiunea 6

ACS FC Dinamo București (București)- CSL Ștefănești (Ilfov) 4-3 după prelungiri, 3-3 după 90 de minute, în tur 2-2. Promovată: ACS FC Dinamo București.

CSM Fetești (Ialomița)- Venus Independența (Călărași) 1-3, în tur 4-0. Promovată: CSM Fetești.

CSO Băicoi (Prahova)- FC Bolintin Malu Spart (Giurgiu) 2-1, în tur 3-3. Promovată: CSO Băicoi.

Regiunea 7

Voința Lanurile (Buzău)- CSM Adjud (Vrancea) 1-1,  în tur 1-2. Promovată: CSM Adjud.

Pescărușul Sarichioi (Tulcea)- Viitorul Cireșu (Brăila) 1-2, în tur 0-4. Promovată: Viitorul Cireșu.

CS Medgidia (Constanța)- Voința Cudalbi (Galați) 4-1, în tur 2-1. Promovată: CS Medgidia.

 

 

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img