22 octombrie 2024
CulturăPictorul băcăuan Adrian Doni participă pentru al treilea an consecutiv la Salonul...

Pictorul băcăuan Adrian Doni participă pentru al treilea an consecutiv la Salonul Artei Naive din Bulgaria

Adrian Doni (Donisanu), un pictor originar din Bucovina, România, continuă să impresioneze în lumea artei naive. Născut în 1959 la Bacău și petrecându-și primii ani din viață în satul Rădășeni din județul Suceava, Adrian Doni și-a început cariera artistică în 1981, explorând diverse stiluri, inclusiv cubismul. În ultimii ani, el s-a concentrat pe pictura naivă, un domeniu în care a devenit un nume recunoscut.

Doni, care deține o diplomă în mecanică auto, a urmat un curs de trei ani de pictură naivă la Școala Populară de Arte din România. Pasiunea și talentul său l-au purtat în numeroase expoziții colective în peste o duzină de țări, consolidându-și reputația internațională.



De trei ani consecutiv, Adrian Doni este invitat permanent la prestigiosul Salon al Artei Naive din Bulgaria, un eveniment care adună cei mai talentați artiști naivi din întreaga lume. Participarea sa constantă la acest salon subliniază recunoașterea și aprecierea de care se bucură în comunitatea artistică internațională.

În prezent, Adrian Doni trăiește în Franța împreună cu familia sa, continuând să creeze și să inspire prin operele sale unice și captivante.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img