20 septembrie 2024
SportDaria Vrînceanu (CSȘ Bacău) și Delia Aștefănoaie (CSM Bacău), campioane naționale Under...

Atletism/ CN Juniori 2

Daria Vrînceanu (CSȘ Bacău) și Delia Aștefănoaie (CSM Bacău), campioane naționale Under 18

Bacăul are două noi campioane naționale la atletism. În acest weekend, la Naționalele de Juniori 2 de la București, Daria Vrînceanu (CSȘ Bacău, antrenor Cristi Nemțeanu) și Delia Aștefănoaie (CSM Bacău, antrenoare Teodora Jercălău) au cucerit aurul la triplusalt, respectiv 400 metri garduri.

Daria s-a impus în proba de triplusalt cu un rezultat de 12,61 m, echivalent cu baremul pentru Europene U18 de la Banska Bistrica, însă, conform antrenorului său, Cristi Nemțeanu, ea are șanse reale de a-și face și baremul pentru Mondialele U20 din Peru, programate în august:



„La București, Daria a sărit cu jumătate de talpă în spatele pragului, săritura reală fiind de aproximativ 12,90 m, atât cât este și baremul pentru Mondialele U20. Poate că îl va face peste două săptămâni, la Balcaniada U18 de la Maribor, din Slovenia”. Pe lângă aurul de la triplusalt Daria Vrînceanu (care va avea o vară fierbinte, cu prezențe la Balcaniada U18 de la Maribor, Europenele U18 de la Banska Bistrica și Campionatele Mondiale Școlare din Emiratele Arabe), și-a trecut în cont și titlul de vice-campioana la 200 m, cu timpul 24”95 secunde, de asemeni barem de Europene U18.

În ceea ce o privește pe Delia Aștefănoaie și aceasta a urcat în două rânduri pe podiumul Naționalelor Under 18.

Astfel, pe lângă aurul de la 400 metri garduri, obținut grație unui timp foarte bun, 61,35, Delia a cucerit și bronzul cu ștafeta 4×250 metri alături de colegele sale de la CSM Bacău, Diana Aștefănoaie, Carina Cojan (antrenate de Teodora Jercălău) și Mihaela Munteanu (antrenată de Carmina Gorgan). Ștafeta „CSMeoaicelor” a stabilit timpul de 2:23,60, fiind depășită doar de LPS Pitești și LPS P.T. Craiova.

Seria rezultatelor meritorii obținute de atleții băcăuani la Naționalele U18 derulate în capitală a fost completată de reușitele sportivilor antrenați de Cristi Nemțeanu la CSȘ Bacău. Astfel, deși junioară U16, Amelia Negulescu și-a adjudecat bronzul la 400 m garduri cu un rezultat de 63,75 (la șapte zecimi de baremul pentru Europene), Andrei Mihalache și Alessia Burcă au ocupat locul 5 la triplusalt (13,09m), respectiv 400 m (58,79 sec.), în timp ce Andra Stănică s-a plasat pe poziția a șaptea la triplusalt, cu 11,08m.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img