22 octombrie 2024
ActualitatePolițiștii băcăuani vor asigura ordinea și liniștea publică în minivacanța de Rusalii

Polițiștii băcăuani vor asigura ordinea și liniștea publică în minivacanța de Rusalii

În perioada 21 – 24 iunie, peste 200 de polițiști vor fi prezenți zilnic pe străzile județului Bacău pentru a asigura liniștea și siguranța cetățenilor în minivacanța de Rusalii.

Zilnic, peste 130 de polițiști de la ordine publică, 45 de la poliția rutieră, și echipe din structurile de investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și combaterea criminalității organizate, vor fi la datorie.



Polițiștii, cu peste 90 de autospeciale, vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale și creșterea siguranței rutiere, astfel încât cetățenii să se bucure în liniște de această sărbătoare.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, polițiștii rutieri vor acționa pe principalele drumuri naționale și județene, utilizând aparatele radar din dotare.

Poliția recomandă conducătorilor auto:

  • Respectați viteza maximă legal admisă pe sectorul de drum pe care circulați;
  • Verificați starea tehnică a autoturismului înainte de a pleca la drum;
  • Atenție la manevrele de depășire, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea acestora;
  • Purtați centura de siguranță și nu utilizați telefonul mobil dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “mâini libere”;
  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau dacă vă simțiți obosiți;
  • Evitați orice altă preocupare ce v-ar putea distrage atenția în timpul deplasării;
  • Șoferilor care optează pentru petrecerea sărbătorilor la o distanță mare de casă le recomandăm să-și fragmenteze deplasările, alternând șofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii.

Polițiștii vă urează drum bun și fără evenimente rutiere!



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img