22 octombrie 2024
ActualitateDe Rusalii, jandarmii sunt prezenți la datorie, pentru siguranța dumneavoastră

De Rusalii, jandarmii sunt prezenți la datorie, pentru siguranța dumneavoastră

Cu ocazia minivacanței de Rusalii și a începerii vacanței de vară a elevilor, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău va monitoriza atent locurile aglomerate din municipiu și județ pentru a preveni și combate faptele antisociale.

În această perioadă, jandarmii vor asigura ordinea publică la numeroase manifestări cultural-artistice, printre care se numără „Zilele comunei Hemeiuș”, „Zilele Parohiei Șerbănești” și Festivalul Internațional de Muzică, Teatru și Dans pentru Copii și Tineri „Neghiniță”. De asemenea, vor fi prezenți la evenimentele religioase organizate cu prilejul sărbătorii Pogorârea Sfântului Duh în localitățile Blăgești, Valea Seacă și Ghimeș-Făget.



O importantă misiune va fi menținerea ordinii publice în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, dar și prin patrule independente în zona traseelor turistice montane din stațiunea Slănic Moldova și stațiunea balneoclimaterică Târgu-Ocna.

Temperaturile ridicate vor atrage un număr mare de turiști în zona de munte a județului Bacău. Jandarmii montani recomandă turiștilor să se informeze cu privire la itinerarul propus, prognoza meteo și condițiile climatice locale, să poarte echipament adecvat și să urmeze doar traseele marcate. De asemenea, este esențial să cunoască starea traseului și să rețină cât mai multe repere pe parcurs. În cazul întâlnirii cu animale sălbatice, turiștii sunt sfătuiți să nu le hrănească și să nu încerce să interacționeze cu acestea.

În caz de dificultate sau risc pentru integritatea, sănătatea sau viața turiștilor, aceștia sunt îndemnați să solicite ajutorul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img