22 octombrie 2024
ActualitateCopii din Moinești participă la Summitul Copiilor „Vocea generației noastre”

Copii din Moinești participă la Summitul Copiilor „Vocea generației noastre”

Astăzi, copii și tineri din întreaga țară, inclusiv membri ai Boardului Copiilor și ai Consiliilor Locale ale Copiilor din Brașov, București și Moinești, au luat parte la Summitul Copiilor „Vocea generației noastre”. Evenimentul, organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cu sprijinul Cancelariei Prim-ministrului, face parte din seria de întâlniri dedicate implementării Garanției europene pentru copii în România și încurajează participarea activă a tinerilor în deciziile importante care îi privesc.

„Ne afectează tot ce ține de climă și consider că este important să fim consultați privind aceste decizii și mai ales să fim educați de mici pentru a ajuta cauza. Când am participat la COP28 ca delegat copil mi-am recăpătat o parte din speranță văzând eforturile pe care le fac atât de multe persoane pentru a avea un impact asupra măsurilor de sustenabilitate și mediu. Deși summitul copiilor este un eveniment mai mic, cred că are același potențial pentru România”, a afirmat Eva, membră a Boardului Copiilor susținut de UNICEF, care a făcut parte din panelul dedicat schimbărilor climatice.



Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România, a declarat: „Summitul Copiilor organizat astăzi este o oportunitate de a ne aminti că participarea copiilor este un proces care necesită un angajament continuu și resurse dedicate. Acesta începe de la o vârstă fragedă, în familie, continuă în școli, în comunități și la nivel național și internațional, și este o investiție care își arată din plin roadele, deoarece copiii și tinerii doresc să se implice și să participe.”

Acest eveniment subliniază importanța implicării tinerilor în deciziile legate de viitorul lor și promovează colaborarea între autorități și tineri pentru un viitor sustenabil și echitabil.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img