18 octombrie 2024
ActualitateAeroportul Internațional “George Enescu” Bacău înregistrează o revenire spectaculoasă în primele luni...

Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău înregistrează o revenire spectaculoasă în primele luni ale anului 2024

În perioada ianuarie-mai 2024, Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău (AIGEB) a înregistrat o revenire spectaculoasă în ceea ce privește destinațiile directe operate, numărul de zboruri efectuate și numărul de pasageri procesați.

Numărul de destinații operate a crescut la 14, din care 12 sunt curse regulate și 2 sunt zboruri charter de vacanță. Această creștere semnificativă se datorează intrării pe piața serviciilor de transport aerian din Bacău a două noi companii aeriene: Aeroitalia și Dan Air, precum și sporirii capacităților de transportare ale Wizz Air.



„Din iulie 2024 vor fi operate zboruri zilnice spre Milano Bergamo, iar din august 2024 – zboruri spre Cuneo și Torino. Programul de iarnă al Aeroportului Bacău va adăuga două noi destinații: Paris și Dortmund, continuând astfel să extindem conexiunile cu marile orașe europene,” a declarat Radu Bezniuc, Președintele executiv al AIGEB.

Conform datelor furnizate de Asociația Aeroporturilor din România, în luna mai, AIGEB s-a clasat pe locul 5 în topul aeroporturilor regionale din România, cu un trafic de peste 50.000 de pasageri procesați, urcând 3 poziții față de aceeași perioadă a anului 2023.

Această realizare se datorează, pe de o parte, pasagerilor care au ales să folosească serviciile companiilor aeriene care operează zboruri directe de pe Aeroportul Bacău și, pe de altă parte, Proiectului “Bacău RE-CONNECT” dezvoltat și implementat de echipa AIGEB împreună cu Președintele Consiliului Județean Bacău.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img