22 octombrie 2024
CulturăGala Bibliotecii: Să-ți fie dor!Dor de carte, de muzică și de frumos

Zilele Bibliotecii „Costache Sturdza'', 27-28 iunie 2024

Gala Bibliotecii: Să-ți fie dor!Dor de carte, de muzică și de frumos

La 131 de ani de la înființarea primei biblioteci publice din Bacău, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău, în parteneriat cu Asociația „Simfonii florale” și cu ajutorul a numeroși prieteni, Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” organizează, în zilele de 27 și 28 iunie 2024, o nouă ediție a Zilelor Bibliotecii, care cuprinde lansări de carte, dialoguri, conferințe, expoziții, vernisaje, întâlniri profesionale și un concert de gală.

Ediția din acest an a Zilelor Bibliotecii Județene „Costache Sturdza” stă sub semnul dorului. Dorul de carte, de muzică, de frumos și, mai ales, de oameni. Este, de asemenea, o invitație la o călătorie culturală, care va avea în prim-plan artiști remarcabili, care vor da glas Dorului, în feluritele sale forme de manifestare.



Manifestările se vor derula după următorul program:

Joi, 27 iunie, ora 11.00: Cărțile bibliotecii – Roxana Neculcea: „Max și pisica înțeleaptă” (Biblioteca Județeană). Prezintă Mădălina Rotaru și Noemi Munteanu. La ora 12.00, va avea loc vernisajul expoziției de ii și costume populare: „Ia – patrimoniu românesc și european”, realizator Ansamblul profesionist de folclor „Busuiocul”. Teatrul Municipal „Bacovia”, ora

19.00: Dor de bibliotecă: Conferință – Dinu Flămând, poet, eseist, traducător: „Dor și saudade – Afinități româno-portugheze”. Gala Bibliotecii: „Să-ți fie dor”, cu participarea extraordinară a artiștilor Ricardo Caria, Monica Opra, Paul Edeleni, Cristina Dăscălescu și Teodor Avram, într-un dialog muzical română-portughez. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vineri, 28 iunie: ora 11.00 – Întâlnire profesională: Bibilioteca – Hub cultural (Biblioteca municipală („Radu Rosetti” Onești). Cărțile Bibliotecii, de la ora 12.00, la Biblioteca Județeană „Costache Sturdza”: Lansare de carte – Lenuța Neacșu: „Dumne-Ziua, Om al lui Dumnezeu”, prezintă Ione Rusei.

De la ora 18.00, Biblioteca „Costache Sturdza” – Cărțile bibliotecii – Lansare de carte Ion Fercu: „Nietzsche, sihastrul din noi”. Prezintă Carmen Mihalache, Petre Isachi și Marius Manta. Recital la pian: Theodora Epuran.

 

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img