22 octombrie 2024
EvenimentJaponia: O clădire aproape finalizată va fi demolată pentru că blochează vederea...

Japonia: O clădire aproape finalizată va fi demolată pentru că blochează vederea către Muntele Fuji

Un important dezvoltator japonez a anunțat decizia de a demola o clădire rezidențială aproape finalizată din Tokyo, ca răspuns la plângerile locuitorilor din zonă. Aceștia s-au arătat nemulțumiți că imobilul blochează parțial vederea panoramică către Muntele Fuji.

Proiectul, situat în zona Kunitachi, cuprindea o clădire de 10 etaje, iar cumpărătorii urmau să primească cheile apartamentelor săptămâna viitoare. Zona Kunitachi este cunoscută pentru străzile sale cu vedere impresionantă către celebrul munte.



Compania de construcții a justificat decizia de demolare, menționând că au fost luate în considerare insuficiente impactul asupra mediului și importanța peisajului local. „Eram conștienți de cultura locală care prețuiește peisajele, dar nu am luat în considerare acest lucru în mod corespunzător. Ne cerem scuze și părților contractante”, a declarat dezvoltatorul, promițând să prevină repetarea unor asemenea situații.

Construcția complexului rezidențial, denumit Grand Maison Kunitachi Fujimi Dori, a început în 2023. Clădirea includea un total de 18 apartamente, fiecare având un cost de aproximativ 445.000 USD. Dezvoltatorul a promis despăgubiri cumpărătorilor afectați de această decizie.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img