22 octombrie 2024
CulturăAlecsandri – 206

Alecsandri – 206

Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău a organizat vineri, 14 iunie 2024, la Facultatea de Litere a Universităţii „Vasile Alecsandri” (în hol, în faţa bustului scriitorului), un moment de 15 minute dedicat zilei de naştere a poetului.

Cei ce au fost prezenţi la sfertul academic cultural au fost răsplătiţi cu o carte şi/sau o publicaţie, oferite de Revista „Ateneu”. Oaspete a fost… poetul, înfăţişat de Nicholas Costache, elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Vrănceanu” Bacău, prezentat de profesoara sa, dr. Laura Gavriliu. Dna decan, conf. univ. dr. Brînduşa-Mariana Amălăncei, a primit medalia „Marie G. Bogdan, fiica lui Vasile Alecsandri”, în calitate de vicepreşedintă a asociaţiei, iar Magdalena Chitic, masterandă, a prezentat un „Ştiaţi că…?” alecsandrian.



S-a observat că pe internet sunt multe fake news-uri, între care acela că poetul nu a avut copii, „informaţie” contrazisă de chiar conţinutul medaliei prezentate. Au fost anunţate, ca şi până acum, rezultatele parţiale ale Campionatului de ortografie, ediţia 2023-2024.

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img