22 octombrie 2024
ActualitateComemorarea Zilei Eroilor la Cimitirul Central din Bacău

Comemorarea Zilei Eroilor la Cimitirul Central din Bacău

Astăzi, la Cimitirul Central din Bacău, a avut loc ceremonia de comemorare a Zilei Eroilor, organizată sub coordonarea Garnizoanei Bacău. Evenimentul a inclus o slujbă religioasă, depuneri de coroane și jerbe de flori, precum și alocuțiuni în cinstea celor care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru țară. Ceremonia s-a desfășurat la Monumentul Eroilor din municipiu.

În cadrul ceremoniei, fanfara a intonat Imnul de Stat al României, urmat de oficierea slujbei de pomenire de către preoții militari. Aceștia au adus un omagiu eroilor care și-au sacrificat viața pentru patrie.



Conform legii privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Înviere, sărbătoarea Înălțării Mântuitorului (Ispasul), a fost proclamată Ziua Eroilor, fiind astfel sărbătorită ca zi națională a poporului român.

Cu o zi înainte, la Cercul Militar Bacău a avut loc un simpozion dedicat Zilei Eroilor. Evenimentul a fost organizat de Filiala „Col. Corneliu Chirieș” a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Garnizoana Bacău, și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”. Simpozionul a fost un prilej de reflecție asupra sacrificiului celor care și-au dat viața pentru patrie și libertate, evidențiind curajul și devotamentul acestora în apărarea valorilor naționale.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img