22 octombrie 2024
ActualitateCRE a prins șase braconieri și a populat Lacul Bacău cu 1,6...

CRE a prins șase braconieri și a populat Lacul Bacău cu 1,6 tone de pește

Centrul Regional de Ecologie Bacău a prezentat recent un bilanț al activităților desfășurate în perioada 9 aprilie – 7 iunie, evidențiind eforturile semnificative pentru protejarea mediului și combaterea braconajului în zonă.

În cadrul acestor acțiuni, au fost prinși în flagrant 6 braconieri implicați în activități ilegale de pescuit, fiind confiscate aproape 2000 de metri liniari de plase și 4 ambarcațiuni artizanale utilizate pentru pescuitul ilegal.



Un alt punct important din bilanț îl reprezintă popularea lacului Bacău cu 1650 kg de crap în această primăvară, acțiune menită să sprijine refacerea ecosistemului acvatic și să ofere pescarilor recreativi o experiență îmbunătățită.

Centrul Regional de Ecologie a anunțat, de asemenea, eliminarea pescuitului comercial pe lacurile Răcăciuni și Berești, măsură care va intra în vigoare începând de mâine, marcând astfel deschiderea sezonului de pescuit recreativ.

În continuare, organizația își propune să intensifice activitățile de teren și face apel la colaborarea membrilor comunității de pescari, subliniind importanța respectării dimensiunilor minime legale pentru peștii capturați și menținerea curățeniei în zonele de pescuit.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img