22 septembrie 2024
SportȘtefania Alexandra Uță (CSM Onești/ CS Vâlcea 1924), cea mai tânără participantă...

Atletism/ CE

Ștefania Alexandra Uță (CSM Onești/ CS Vâlcea 1924), cea mai tânără participantă a Europenelor de Seniori de la Roma!

La doar 16 ani, Ștefi este mezina întrecerilor continentale ce vor debuta în acest weekend, în capitala Italiei. La polul opus se află aruncătoarea de disc din Franța, Melina Robert-Michon, în vârstă de 44 de ani

Ci siamo! În acest weekend va debuta, la Roma, Campionatul European de atletism pentru seniori. Cea de-a 26-a ediție a Europenelor se va disputa între 7 și 12 iunie, pe stadionul Olimpic din capitala Italiei și va reuni la start 1559 de atleți din 48 de țări: 798 de competitori vor număra întrecerile masculine, 761 cele feminine.



Din totalul de 1559 de participanți, cea mai tânără sportivă este o româncă: Ștefania Alexandra Uță, care are dublă legitimare: CSM Onești/ CS Vâlcea 1924. În vârstă de 16 ani (va face 17 de-abia în toamnă, pe 6 octombrie), vâlceanca antrenată de Alina Enescu reprezintă, de mai mulți ani, clubul oneștean condus de Ingrid Istrate, iar la Roma va concura în proba de 400 metri garduri.

La polul opus, veterana competiției este aruncătoarea de disc din Franța, Melina Robert-Michon, care urmează să împlinească 45 de ani pe 18 iulie. Delegația României la Europenele de Seniori din Italia include 23 de sportivi și 12 antrenori, plecarea spre Roma urmând să aibă loc miercuri, 5 iunie.

Județul Bacău este bine reprezentat la această ediție a întrecerilor continentale, port-drapel fiind campioana Europei en-titre la aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber (SCM Bacău), antrenată de Mihaela Melinte. CSM Onești numără trei sportivi, Ștefaniei Uță alăturându-i-se câștigătorul Cupei Europei la disc, Alin Firfirică (care va fi deschizător de drum, vineri, în prima zi a competiție) și Alin Ionuț Anton, participant la 110 metri garduri.

CSM Bacău contează pe Alex Soare, cel care va alerga proba de semi-maraton programată pe străzile Romei duminică, 9 iunie, cu începere de la ora 9.00. În fine, chiar dacă s-a despărțit de ani buni de CSM Bacău, sulițașul Alex Novac continuă să aibă legătură cu Bacăul în condițiile în care este pregătit de Mihaela Melinte, în timp ce Petronela Simiuc, deși transferată, mai nou, la CSM Constanța și stabilită, de mai multă vreme, în Statele Unite ale Americii rămâne atleta băcăuană care reprezintă România în proba feminină de 1500 metri la Roma. Forza România, forza Bacău!



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img