Modificarea Codului Rutier și înăsprirea sancțiunilor reprezintă un act de responsabilitate al actualei coaliții de guvernare. În România mor, anual, în accidente rutiere peste 1500 de oameni și alți 3500 sunt grav accidentați, care rămân cu sechele pentru tot restul vieții.
Alături de Robert Cazanciuc dar și alți colegi parlamentari am susținut modificarea Codului Rutier pentru responsabilizarea celor care au iresponsabilitatea criminală de a conduce după ce au consumat alcool sau substanțe interzise sau care nu au dreptul de a conduce autovehicule.
Cazul studenților uciși de un tânăr teribilist drogat la Vama Veche sau cazul Anastasiei, fetița de 4 ani ucisă de o conducătoare fără permis de conducere sunt suficiente argumente pentru înăsprirea sancțiunilor. Cei care depășesc o alcoolemie de 0.8 g alcool/ litru de sânge riscă o sancțiune de până la 5 ani de închisoare sau amendă penală dar și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de până la 10 ani. Totodată, cei care ucid la volan, aflându-se sub influența alcoolului sau drogați, nu scapă de executarea pedepsei cu închisoarea. Drogurile și alcoolul ucid, lent pe cei care le consumă și în mod nedrept pe ceilalți participanți la trafic.
Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, o altă condiție pentru reducerea numărului accidentelor rutiere!
Viteza excesivă, aglomerarea traficului, lipsa de experiență a conducătorilor auto dar mai ales lipsa unei infrastructuri rutiere de mare viteză – drumuri expres și autostrăzi – sunt alte cauze principale ale creșterii numărului accidentelor rutiere.
Guvernul s-a angajat în investiții fără precedent în infrastructura rutieră. Se construiește Autostrada Moldovei -A7 dar și Autostrada Unirii -A8, Autostrada A13, care va lega Bacăul de Brașov și Sibiu va avea în maxim 2 ani toată documentația necesară pentru inceperea lucrărilor. În mai multe locuri din țară se fac drumuri expres sau centuri ale orașelor de mare viteză.
Actuala coaliție de guvernare dovedește responsabilitate și seriozitate iar rezultatele se văd! Se fac investiții majore în modernizarea și dezvoltarea țării, concomitent cu realizarea unei stabilități economice solide. În afară de îmbunătățea infrastructurii rutiere, se fac investiții și în infrastructura medicală și cea educațională. Construim trei spitale regionale, care vor beneficia de aparatură de ultimă generație, se fac investiții în Educație, cu accent pe învățământul dual și îmbunătățirea calității învățământului superior!
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.