21 septembrie 2024
SportFotbal/ Liga a III-a: FC Bacău, mai tare ca Metalul?

Fotbal/ Liga a III-a: FC Bacău, mai tare ca Metalul?

Miercuri, de la ora 18.00, la Ruși Ciutea, „alb-roșii” antrenați de Costel Enache vor primi vizita Metalului Buzău, în prima manșă a semifinalei din barajul de promovare în eșalonul secund. Returul este programat sâmbătă, de la 17.30, la Buzău

Îl puteți numi proiect. Dar la fel de bine îi puteți spune poveste. Ei bine, povestea FC Bacău merge mai departe. La zece ani de la înființarea Academiei „Cristian Ciocoiu” FC Bacău și la primul sezon disputat sub nume propriu în Liga a III-a, „alb-roșii” se pregătesc de o provocare majoră: barajul de promovare în eșalonul secund. Adversara? Una la fel de tare precum îi este și numele: Metalul Buzău.



Prima manșă a semifinalei din cadrul „barajului” are loc miercuri, 22 mai, de la ora 18.00, la Ruși Ciutea, pentru ca returul să se dispute trei zile mai târziu, sâmbătă, 25 mai, de la ora 17.30, la Buzău. Iar învingătoarea își va continua povestea, jucând finala pentru promovarea în Liga a II-a contra echipei ce va triumfa dintre CSM Focșani 2007 și Bucovina Rădăuți. Poate ajunge FC Bacău în finală?

Altfel spus, este FC Bacău mai tare ca Metalul? Un prim răspuns va fi dat miercuri, la jocul tur, în care „alb-roșii” antrenați de Costel Enache trebuie să fructifice avantajul terenului și a publicului propriu. E drept că buzoienii pregătiți de Valentin Stan au defilat în acest sezon. Mărturie stau cifrele. După 16 victorii, un egal și o singură înfrângere în sezonul regulat, Metalul lui Adrian Moldovan și Odoh Chika a călcat totul în picioare și în play-off, cu opt victorii și o remiză în cele nouă partide.

La fel de adevărat este însă că și FC Bacău a crescut ca voinicul din poveste în 2024. O dovedesc, și în acest caz, cifrele. Din 12 meciuri oficiale disputate în acest an, Vraciu, Chirilă, Drugă, Cârstean și compania au pierdut doar unul: cel din debutul play-off-ului, 0-1 pe terenul liderei Bucovina Rădăuți.

În rest, un parcurs fără greșeală, concluzionat cu victoria de sâmbăta trecută, de pe „Letea”, 1-0 în derby-ul cu CSM Bacău care a adus FC Bacău în semifinalele barajului de promovare.

„Conștientizăm cu toții importanța acestui baraj. Știm că pornim cu șansa a doua, știm că întâlnim una dintre cele mai puternice echipe din această fază a competiției, dar la fel de bine cunoaștem potențialul nostru. Avem cea mai bună apărare, dispunem de lotul complet de jucători și suntem convinși că în meciul de acasă vom avea parte de susținerea necondiționată a publicului nostru. Prin urmare, chiar dacă pornim cu șansa a doua, ne vom bate pentru ea cu ardoare și o vom face până la capăt”, a sunat adunarea team-managerul FC Bacău, Gabriel Voicu.

„Sincer, încă de la începutul sezonului eu m-am gândit la barajul de promovare. Cunoașteam atât potențialul nostru, al jucătorilor mai în vârstă, cât și forța și dorința de afirmare a tinerilor din Academie. Acum, toată lumea o dă favorită pe Metalul, dar eu văd lucrurire în mod diferit, în sensul că noi avem ca avantaj important faptul că nu resimțim niciun fel de presiune” , a declarat atacantul Cătălin Vraciu, care are în palmares două promovări în B cu Aerostar. Vârful de 35 de ani de la FC Bacău a dezvăluit și un episod mai puțin cunoscut:

„În vară, atunci când a avut loc reunirea lotului FC Bacău, țin minte că noi, jucătorii, ne-am strâns la mijlocul terenului și ne-am propus ca obiectiv să ajungem în play-off. Era miza noastră, nu un obiectiv trasat de conducere. După ce am ajuns în play-off, ne-am propus să terminăm pe locul 2 și să prindem astfel barajul.

Acum, am vrea ca visul frumos să continue și să prindem finala. Știm că e greu, dar noi visăm”. Așadar, povestea FC Bacău continuă. La fel și visul.

Programul meciurilor tur din faza semifinală a barajului de promovare în Liga a II-a/ miercuri, 22 mai

B1: CSM Focșani 2007- Bucovina Rădăuți.

B2: FC Bacău- Metalul Buzău.

B3: SC Popești Leordeni- CS Afumați.

B4: Dunărea Călărași- CS Dinamo București.

B5: Vedița Colonești- AFC Cîmpulung Muscel.

B6: Olimpic Zărnești- SCM Râmnicu-Vâlcea.

B7: SSU Politehnica Timișoara- CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

B8: ACSO Filiași- FC Bihor Oradea.

B9: CSM Sighetu Marmației- Gloria Bistrița Năsăud.

B10: Unirea Ungheni- SCM Zalău.

Manșa retur se va disputa sâmbătă, 25 mai.

Runda finală a barajului de promovare în Liga a II-a/ 1iunie- turul, 5 iunie- returul

Învingătoarea B1- învingătoarea B2

Învingătoarea B3- învingătoarea B4

Învingătoarea B5- învingătparea B6

Învingătoarea B7- învingătoarea B8

Învingătoarea B9- învingătoarea B10.

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img