14 noiembrie 2024

„Femeia, cântecul etern al vieţii…”

Spectacol de Ziua Internațională a Femeii organizat de artista Maria Șalaru.Dacă majoritatea artiștilor au ales să se preocupe de promovarea propriei imagini, de  propria carieră, doamna Maria Șalaru a ales să se dedice aproape în totalitate, educării, pregătirii, formării copiilor în spiritul artei tradiționale și promovarea lor atât în spectacolele pe care le organizează, în presă cât și în televiziune. Supranumită și „Mama cântecului băcăuan”, artista băcăuană perseverează în a-și îndeplini cu sârguință țelul în viață.

 



Zeci de tineri artiști îi sunt recunoscători că și-au luat zborul spre culmile succesului din brațele dânsei. Băcăuanii (și nu numai) se bucură și se mândresc cu ea, după cum se vede din comentariile de pe paginile dânsei de Facebook MariaSalaruOficial. O muncă asiduă pe care o face cu dragoste și dăruire și care îi face cinste.

Iată că nu se dezice de crezul său artistic și pedagogic, neobosita artistă-profesoară la Școală Populară de Arte si Meserii Bacău organizând și în acest început de primăvară, un spectacol dedicat zilei Internaționale a femeii, „Femeia, cântecul etern al vieții…” Duminică, 3 martie, sala de spectacol a Centrului pentru Tineret din comuna Orbeni a fost arhiplină, orbănarii bucurându-se de trei ore pline de reverberație și emoție, vizionând un spectacol realizat de Maria Șalaru, împreună cu elevii săi, membri ai grupului artistic „Spic de grâu” din Orbeni.

 

Primarul comunei Orbeni, domnul Costache Popa, a fost și de această dată alături de echipa de părinți, de mămici harnice și gospodine, care au ornamentat scena în culorile mărțișorului, cu aranjamente florale, minunat create de doamna Lidia Pavel. 400 de lalele multicolore s-au simțit răsfățate în brațele doamnelor prezente la eveniment, deoarece domnul primar, cu respect si în mod personal, tuturor le-a oferit. Din același respect, domnul primar a oferit coșuri cu flori doamnelor Carmen Voisei -Directoarea Școlii Populară de Arte si Meserii Bacău, doamnelor profesoare de la școlile si grădinițele din Scurta si Orbeni și mamelor copiilor din grupul „Spic de grâu”, soției domniei sale si mamei dumnealui.

Toate mamele merită să fie menționate aici, – spune doamna Maria Șalaru,  deoarece nu aș putea să realizez așa de frumoase evenimente, sau nu la un așa standard ridicat, dacă nu aș avea sprijinul părinților și domnului primar. Lidia Pavel, Daniela Rău, Daniela Ghiniță, Felicia Palade, Claudia Deaconu, Lidia Matees, Anca Avădanei, Sorina Iacomi, Mirela Merchez, Andreea Bejenaru, Minodora Angheluță, Elena Drăgușin, Mădălina Dumitrache, Ioana Amariuței, Gabriela Sabău, Marcela Spoiala, Simina Ciobanu, Anișoara Bujor, Lenuta Negru, Maria Anghel, Oana Cojocaru, Estela Mariuț, Ana-Maria Comanac și Andreea Vrînceanu. Ele  sunt mamele devotate al elevilor mei, ajutoarele mele prețioase și de nădejde, nu numai cu acest prilej. O fac mereu, din dragoste pentru copiii lor.

Pentru că Dumnezeu nu putea să fie peste tot, a creat mamele și le-a dat lor puterea să facă lucruri inimaginabile și de folos pentru omenire.

Când femeia devine mamă, forțele ei se amplifică incredibil de mult și din dragoste, poate transforma lucruri neînsemnate în miracole, și speranțele în împliniri.

Când ești mamă, nu ești niciodată singură în gândurile tale. Oriunde îi duce pe copii valul vietii, tu tremuri de grija fiecăruia și nopțile tale nu mai sunt liniștite până nu știi că lor le este bine.

Când ești mama, nu-ți mai aparții. Dăruiesti pruncului rupt din tine, necondiționat, fără limite, TOTUL, până pleci de pe pământ. Pentru o mamă, nici un efort nu este prea mare atunci când copilul are nevoie de ea.

Dar și ce frumos este când îți aleargă pruncul în brațe, te cuprinde drăgăstos și te strigă „mamă”! (cel mai dulce cuvânt)

Oricât de mare ar fi vârsta lui, tot copil va rămâne în sufletul tău și vei simți nevoia să-l ocrotești chiar si atunci când și lui i-au apărut ghiocei la tâmple.

Îți spune uneori: mammăăă, am ..jde ani! Nu mă mai dădăci! Nu-mi mai purta atâta de grijă…Și totuși, uneori, când dă de greu sau ajunge la o răscruce, tot la mama vine pentru un sfat sau o povață: Cum să fac? Încotro, s-o iau, mamă?

Ce să facem? Așa suntem noi mamele: Nesuferite uneori, dar,  oare cum  ar  lumea fără de noi?……. Menționez că la prezentare mi-a fost de ajutor fosta mea eleva la Școală Populară de Arte și Meserii Bacău, Mădălina Petrache, căreia îi mulțumesc!

Le urez lor, dar și tutor celor care citesc acest articol, o primăvară și o viața frumoasă, plină doar de bucurii!

Vă invit sa urmăriți  spectacolul integral la TeleMoldova Plus, duminică 10 martie, de la ora 20, și postările de pe paginile mele Maria Salaru de pe Facebook și să vă abonați (nu vă costă nimic) la canalul meu oficial de YouTube Maria Salaru.

Pace și sănătate, oameni buni!




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014