Mai întâi, de Sfântul Nicolae, copiii de la Grădinița AGRICOLA au împodobit bradul din curte, alături de familiile lor și echipa unității de învățământ preșcolar, fără să uite să depună la «cutia poștală» scrisorile lor adresate lui Moș Crăciun. Bucuria a fost la ea acasă, luminile s-au aprins sclipind feeric, pe fundalul peretelui pictat de ZidArt, încălzind toate inimile celor prezenți. Și pentru că toate acestea se întâmplă la Agricola, care prin tot ceea ce face aduce familiile și pe cei dragi în jurul mesei, în curtea grădiniței toți cei prezenți s-au adunat apoi în jurul unui ceaun imens cu fasole și ciolan, care a tronat deasupra pirostriilor întreaga seară. Toți, de la mic la mare, au mâncat cu poftă și veselia a încălzit atmosfera de sărbătoare.
Miracolele există prin oameni
Exact în această săptămână, Grădinița Agricola sărbătorește 40 de ani de când între zidurile acestei clădiri – numite de toți cei care au trecut pe acolo Palatul Copilăriei – s-a organizat prima serbare de Crăciun cu preșcolari.
Acum 40 de ani, pe această scenă, când s-a ridicat cortina, s-au auzit primele colinde în Grădinița AGRICOLA, s-au sădit în suflete de copil primele semințe ale speranței că miracolele există, că poveștile au întotdeauna un final fericit şi toate necazurile chiar pot să dispară ca prin farmec.
Sunt exact 40 de ani de când doamnele educatoare conduse de profesorul Elena Plăcintă, directorul de atunci, au adus în scenă primii copii – fulgi de nea şi îngeraşi, primii copii – oameni de zăpadă şi pinguini, primii copii – căluşari şi oşeni. Această cortină a fost martoră, timp de 4 decenii, la cele mai curate, înalte şi profunde trăiri legate de MAGIA Crăciunului şi tradiţiile româneşti.
Mâini dibace de doamne grijulii – îngrijitori de copii au cusut cu migală zeci de costume pentru serbări pe care cei mici le îmbracă acum și de 40 de ani încoace (- unii dintre părinţii aflaţi astăzi în sală sunt martori, pentru că ei înşişi le-au purtat la vremea lor).
Un tezaur preţios dăruit necondiționat educatoarelor
O expoziție de fotografii care transcend timpul, o colecție de costume realizate special pentru serbările copiilor care învață în această grădiniță, precum și un tezaur prețios de programe de serbări și dansuri scenice păstrate pe casete și cd-uri au alcătuit o expoziție amenajată pe holul unității încă de la prima serbare din seria celor dedicate Sărbătorilor din această iarnă. Această moştenire preţioasă, lăsată cu credinţă şi iubire tinerei generaţii, a contribuit semnificativ la formarea profesională a educatoarelor grădiniţei, așa încât să fie considerate, dintotdeauna şi AZI, educatoare de elită care au avut AICI pregătite, în timp, toate condiţiile ca să aducă Magia Poveştilor pe această scenă.
Înainte de serbarea grupei mici, echipa grădiniței a adus un gând de recunoştinţă tuturor acelor doamne, acum pensionare, care au creat, păstrat și dăruit mai departe toate aceste valori. Le-au invitat pe scenă, le-au prezentat părinților de astăzi și le-au onorat cu recunoștința lor.
Tocmai pentru a onora cele 4 decenii de competență și vocație, în anii ce vor urma, Agricola va păstra vii, active şi prezente toate valorile pe care s-a clădit această grădiniță: AUTONOMIE, GRIJᾸ, RESPONSABILITATE, IUBIRE, CREATIVITATE, ORIGINALITATE, LOIALITATE, ABNEGAŢIE.
Într-un cuvânt – AGRICOLA, care, de Crăciun, vă urează să aveţi zile cu Frumos în inimi, Încredere în suflete, Bucurie în familie!