De multe ori, noile lansări vin cu mare fast, însă, după ce entuziasmul inițial s-a diminuat, iar noile dispozitive au ajuns în mâinile utilizatorilor, lucrurile se pot schimba. Smartphone-urile trec prin multiple teste mai mult sau mai puțin inventive, printre care teste de rezistență la zgârieturi, lovituri, presiune foarte mare sau cădere de la distanțe considerabile. Nu întotdeauna acestea fac față cu brio perioadei de probă.
Așadar, este firesc ca, imediat după lansarea unui produs nou nouț, să ne confruntăm cu apariția diverselor disfuncționalități, motiv pentru care nu este neapărat recomandabilă achiziția unui nou smartphone imediat după lansare. Dacă ești fan Apple și dorești să-ți schimbi telefonul, probabil că alegerea mai isteață ar fi iPhone 14, un telefon cu camera buna și performanță similară. Nu uita să iei în considerare faptul că diferențele între cele două modele nu sunt numeroase, astfel că nu ai niciun motiv să te grăbești.
Concluziile testelor efectuate pe iPhone 15
Pe lângă testarea rezistenței fizice a telefonului, un model nou mai este deseori supus unor probe de performanță și funcționalitate. Acestea implică utilizarea sa la maximum, atât din perspectivă de aplicații instalate, rulate și updatate, cât și navigarea pe intervale lungi de timp și consumul de conținut de dimensiune mare precum jocuri sau videoclipuri de rezoluție mare. La testele efectuate pe noul iPhone 15 a rezultat o supraîncălzire a dispozitivului, care a stârnit valuri de îngrijorare printre clienții Apple.
La începutul acestei luni, Apple a lansat iOS 17.0.3. În afară de noile funcționalități care fac navigarea mai ușoară și prietenoasă pe iPhone, această lansare vine să remedieze această problemă sesizată în repetate rânduri de clienții care au achiziționat noul iPhone 15.
iOS 17.0.3, în afară de faptul că ar remedia supraîncălzirea noului lansat iPhone 15, vine cu multiple actualizări care țin în mod special de securitate. Apple afirmă acum că iPhone 15 poate fi folosit în siguranță, cu o singură excepție: dacă acesta afișează un avertisment specific legat de temperatură, situație în care folosirea acestuia ar trebui să fie întreruptă până la dispariția mesajului de informare.
Înainte de reveni către public cu această declarație, Apple a avut o perioadă în care a păstrat tăcerea în urma unor acuzații multiple venite din partea internauților care au testat noul model de iPhone. După plângeri repetate că noile telefoane se încălzesc foarte mult, Apple a declarat că dispozitivul poate avea o temperatură puțin mai ridicată în primele zile de după configurarea sau restaurarea dispozitivului din cauza creșterii activității sau, în cazul actualizărilor recente ale unor aplicații terțe, acestea pot cauza o supraîncărcare a sistemului.
Ulterior identificării și confirmării problemei, compania afirmă că funcționarea deficitară a fost cauzată de anumite aplicații care nu au fost configurate corespunzător, erori din iOS și derularea mai greoaie a procesului de configurare, care necesită prelucrare suplimentară și poate genera căldură.
Supraîncălzirea iPhone 15, conform spuselor Apple, nu este sub nicio formă legată de designul schimbat al acestuia sau de materialele folosite. Asta după ce zvonurile dădeau carcasa nouă ca fiind o posibilă sursă a supraîncălzirii. De asemenea, a fost luată în calcul și schimbarea privind portul USB-C ca fiind responsabilă, având în vedere că este prima dată în peste 10 ani când Apple schimbă portul Lightning cu care am fost obișnuiți. Și această variantă a fost exclusă după o analiză riguroasă.
În concluzie, se pare că problema legată de temperatura crescută a telefonului nu are legătură nici cu materialele folosite și nici cu schimbarea portului de încărcare de pe noile telefoane. Responsabilă pare a fi o eroare în software-ul, despre care compania afirmă acum că a fost remediată, după ce s-a lucrat împreună cu dezvoltatorii de aplicații pentru remediere. Cât despre aplicațiile terțe care pot fi de asemenea problematice în situații precum supraîncălzirea telefonului, printre cele declarate ca fiind responsabile printre utilizatori au fost Instagram, Uber și jocul Asphalt 9.
Supraîncălzirea – un pericol real?
Din declarația Apple reiese că problema supraîncălzirii nu a reprezentat niciodată un pericol real pentru sănătatea sau siguranța utilizatorilor iPhone 15. În același timp, această problemă care pare că s-a remediat nu afectează performanța telefonului, nici pe termen scurt și nici pe termen mai lung.
De menționat că problema supraîncălzirii a apărut doar la iPhone 15, nu și la frații mai mari iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, care nu se supraîncălzesc datorită designului inovator, asta pentru că titanul folosit pentru producția carcaselor asigură o disipare mai bună a căldurii în comparație cu alte materiale folosite în producția modelelor anterioare, precum oțel inoxidabil, sticlă sau aluminiu.
În final, decizia de achiziționare a noului model rămâne la latitudinea clienților, care fie pot merge pe această variantă sau pe opțiunea de a cumpăra un model mai vechi care funcționează impecabil, întrucât diferențele nu sunt numeroase, iar din punct de vedere design telefoanele sunt aproape la fel.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.