22 octombrie 2024
ActualitateUltima serie de bilete la tratament balnear din acest an

Ultima serie de bilete la tratament balnear din acest an

La sfârșitul săptămânii trecute, Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău a început distribuirea ultimei serii de bilete subvenționate de tratament balnear din acest an. Pentru această serie, CJP Bacău a primit 106 bilete, din care 94 le sunt alocate automat unor pensionari și asigurați în sistemul public de pensii, care și-au exprimat dorința în scris de a merge într-o stațiune în ultima lună a anului.

Locurile rezervate celor 94 de beneficiari sunt în stațiunile 1 Mai, Amara, Buziaș, Căciulata, Covasna, Felix, Lacu Sărat, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Sarata Monteoru, Saturn, Slănic Moldova, Tușnad și Vatra Dornei. Celelalte 12 bilete, pentru care nu au fost depuse cereri la CJP Bacău, sunt în stațiunea Amara și vor fi scoase la vânzare liberă. Persoanele cărora le-a fost repartizat un bilet din cele 94 vor trebui să-l cumpere de la CJP Bacău până în data de 22 noiembrie, inclusiv.



Ele, dar și celelalte care vor să ia un bilet din cele 12 nealocate, se vor prezenta la CJP Bacău cu recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratametul balnear pe care îl vor urma. Persoanele cu dizabilități beneficiază de un bilet gratuit, dar în baza certificatului de încadrare în grad de handicap și a ”Programului individual de reabilitare și integrare socială” (original și copie).

Acest act medical se obține de la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte. Sejurul (ziua de plecare în stațiune) va începe în 30 noiembrie sau 1, 2 ori 3 decembrie, data fiind diferită de la un hotel la altul. Să mai notăm că persoanele care doresc să beneficieze de un bilet la tratament balnear în anul 2024 pot să depună cererea la CJP Bacău din ianuarie anul viitor.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img