19 septembrie 2024
ActualitateViceprimarul Cristian Ghingheș atrage atenția: Coridorul Semicircular, în pericol de a nu...

Viceprimarul Cristian Ghingheș atrage atenția: Coridorul Semicircular, în pericol de a nu fi recepționat din cauza problemelor de drenaj

Viceprimarul municipiului Bacău, Cristian Ghingheș, a făcut declarații publice alarmante referitoare la starea proiectului Coridorului Semicircular, care cuprinde traseul Autogară-Mioriței-Gară. Potrivit viceprimarului, această importantă infrastructură nu poate fi recepționată în condițiile actuale, având în vedere problemele semnalate legate de drenajul inadecvat al apei pluviale și calitatea precară a lucrărilor de amenajare a pistelor pentru biciclete.

“Cu asemenea băltoace care se întind pe mulți metri liniari, Coridorul Semicircular nu poate fi recepționat, mai ales că mare parte din carosabilul pe care au fost amenajate pistele abia a fost turnat. Este inacceptabil ca o pistă pentru biciclete care costă 8,5 milioane de lei să fie dată în folosință cu probleme ce vizează scurgerea apei pluviale în multe puncte ale coridorului,” a declarat Ghingheș.



Viceprimarul a subliniat că autoritățile locale au o responsabilitate deosebită în asigurarea calității lucrărilor publice și că, în acest caz, primarul, administratorul public și managerul de proiect trebuie să se asigure că deficiențele semnalate sunt remediate prompt. Ghingheș a avertizat că, în caz contrar, vor fi implicate consecințe pentru cei responsabili.

“Primarul, administratorul public și managerul de proiect au obligația să se asigure că lucrările sunt de calitate. Iar dacă nu o vor face, le promit că vor răspunde. Nu putem accepta așa ceva!”, a adăugat viceprimarul.

Reprezentanții administrației locale au fost chemați să ofere explicații cu privire la starea actuală a proiectului Coridorului Semicircular, iar cetățenii își exprimă îngrijorarea față de posibilele consecințe asupra traficului și siguranței în această zonă vitală a orașului.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img