Evenimentul, care s-a desfășurat vineri, 27 octombrie, începând cu ora 9.00, la Muzeul de Istorie ”Iulian Antonescu”, nu a atras, din păcate, o prezență numeroasă din partea celor cărora le-a fost destinat. Dimpotrivă, participarea absolvenților, care nu urmează o facultate și nici nu și-au găsit o slujbă, a fost cu mult sub așteptări. Deși Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău, instituția care a organizat evenimentul, a întreprins tot ceea ce era necesar pentru a asigura reușita acestuia.
”Evenimentul, de mediere între angajatorii cu oferte de muncă din județ și absolvenți ai diverselor forme de învățământ, a fost pregătit prin implementarea activităților specifice prevăzute de procedurile de lucru. Am ținut cont și de solicitările angajatorilor de a se întâlni direct cu posibilii angajați, nu doar prin mediere electronică”, ne-a declarat Andreea Avram, directorul AJOFM Bacău. Până în ziua desfășurării bursei, AJOFM Bacău a contactat 820 de angajatori, în vederea informării lor cu privire la eveniment.
În final, 56 operatori economici au participat, prin reprezentanții lor, la bursă cu o ofertă de 700 locuri de muncă vacante. Dar puțini absolvenți au fost interesați de această ofertă. Până la ora 12.30, când s-a încheiat evenimentul, pe la angajatorii care și-au prezentat locurile de muncă, dorind să găsească persoanele potrivite și doritoare să lucreze pe posturile disponibile, au trecut doar 350 șomeri, dintre care 300 sunt absolvenți.
Așadar, oferta a fost dublă față de cerere, încât angajatorii nu prea au avut ce alege. Rezultatul bursei se va vedea peste 30 zile, când AJOFM Bacău va face bilanțul încadrărilor pe locurile de muncă ofertate, ceea ce îi va permite să analizeze ”impactul evenimentului asupra atitudinii participanților, atât angajatori cât și absolvenți”.
,