22 octombrie 2024
ContrasensUltrascurte

Ultrascurte

* Laboratorul mobil al APM Bacău a descoperit de ce pute în Cluj: de la groapa de gunoi și de la balegă aruncată pe un câmp. Acum că misterul a fost dezlegat, clujenii s-au revoltat: noi de ce nu avem laborator mobil și trebuie să vină moldovenii ăia să ne spună de ce pute în oraș? Vrem și noi! Și pentru că-s din Cluj, vor avea. În felul asta vor afla mai repede ce pute în oraș…

* Băiatul acela care a blocat cumpărarea avioanelor F16 de către Turcia și care a luat o poziție anti-azeră și pro-armeană, senatorul Robert Menendez, șeful Comisiei de Relații Externe a Senatului SUA, adică, a fost arestat într-un scandal de corupție. Cum era și firesc, s-au găsit 500.000 USD cash, lingouri de aur, mașini scumpe. Acumă, nu știu cine i-a făcut cheia, că Bob a fost și unul dintre autorii proiectului de lege privind sancțiunile anti-ruse…



* Amuzant… Dintr-o dată pe unii i-a apucat surpriza că nu mai există prezumția de nevinovăție, că sunt obligați să-și demonstreze inocența, că se publică stenograme ale unor convorbiri private și că medicii trimit la presă discuții private cu pacienții… Bună dimineața! Unde ați fost acum 10-15 ani când toate acestea erau la ordinea zilei, în regimul Băsescu? Cumva roadeți semințe delectându-vă cu unii sau alții fugăriți de Justiție ca să-și demonstreze nevinovăția? Citeați stenograme scăpate „pe surse”? Acum v-ați trezit că li se întâmplă și aleor voștri?!

* De câteva zile mă plimb cu trenurile prin Elveția. Frumos, elegant, curat. Dincolo de faptul că prin creierii munților, terasamentul e betonat și pe placa de beton se pune spartura de piatră care ține linia ferată și că traversele nu sunt perpendiculare pe șină ci sunt într-un V, și dincolo de faptul că trenurile sunt silențioase și nu se aude acel tagadam-tagadam de la noi, e o chestiune interesantă: nu au cei 20 de metri de protecție a căii ferate, ca la noi. Practic, la doi metri de calea ferată e o casă, colțul unui bloc, un depozit de ceva. La noi nu e voie să se construiască nimic la mai puțin de 20 de metri de șine. Motiv pentru care de ani de zile, CFR nu a fost de acord cu modernizarea unei străzi care trece chiar pe lângă linia ferată în Bacău. Apropo, dacă vreți să vă dați și voi cu trenul, căutați pe YouTube „cab trains video”, sunt o mulțime filmate din cabina conductorului, și în Elveția, Franța, Italia sau Austria…

* O, cât de elegant încearcă BBC să ascundă originile Waffen SS ale unui veteran ucrainean aplaudat în Parlamentul canadian! BBC spune doar că e „veteran” care a luptat împotriva rușilor în ww2 iar imaginile cu Parlamentul care-l aplaudă pe el și pe Zelensky ar trebui să ne facă pielea de găină.

* Fapt divers: o benzinărie a sărit în aer la Stepanakert, în vreme ce sute de cetățeni stăteau la coadă să alimenteze pentru a părăsi Nagorno Karabah, cucerit de azeri.

* O grămadă de cetățeni au ridicat capul și au văzut „dâre” pe cer. Până acum nu le-au văzut, că erau ocupați să se uite în jos, să nu se lovească de colțurile Pământului plat.

* Dacă o televiziune ia bani de la o putere străină ca să forțeze intrarea unei țări în război, nu cumva fapta se încadrează undeva prin Codul Penal și nu ar trebui să existe niște servicii care să intervină?

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img