22 octombrie 2024
ActualitateTinerii din Bacău își exprimă dorința de implicare în politică și comunitate

Tinerii din Bacău își exprimă dorința de implicare în politică și comunitate

În perioada 1 august – 31 august 2023, peste 800 de tineri din Bacău au răspuns unui chestionar elaborat de Tineretul Național Liberal, filiala Bacău, cu scopul de a identifica nevoile și problemele cu care se confruntă tinerii din comunitate. Rezultatele au arătat o dorință puternică de implicare în viața civică și politică, potrivit unui comunicat emis de președintele TNL Bacău, Cosmin-Alexandru Iancu.

Chestionarul a evidențiat că 92% dintre respondenți au subliniat nevoia tinerilor de a se implica în societate și politică. Acest lucru este în concordanță cu tendința globală de creștere a participării tinerilor în astfel de domenii.



Segmentul de vârstă cel mai activ a fost cel 16-25 de ani, reprezentând peste 70% din totalul răspunsurilor. De asemenea, a fost notabil faptul că peste 50% dintre respondenți au studii superioare, reflectând un nivel înalt al educației în rândul acestora.

Cu privire la reprezentarea tinerilor în administrația publică locală, doar 11.3% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ. Majoritatea au considerat că sunt subreprezentați, ceea ce a fost atribuit obstacolelor și deficiențelor care împiedică o reprezentare mai eficientă și echitabilă a tinerilor în administrații.

Printre provocările semnalate de tinerii băcăuani s-au numărat bullying-ul (440 de persoane), lipsa sprijinului pentru orientarea către o carieră și lipsa perspectivelor de viitor (420 de persoane), abandonul școlar (280 de persoane) și situația financiară precară (390 de persoane).

Întrebarea cu privire la capacitatea tinerilor de a schimba lucrurile în bine a primit un răspuns pozitiv de la peste 80% dintre cei chestionați, reflectând ideile inovatoare și creative pe care le au aceștia.

Tinerii au exprimat disponibilitatea de a se implica în diverse activități pentru dezvoltarea comunității băcăuane, cu peste 600 de propuneri în domeniul informării și comunicării, 500 în domeniul culturii și artei, și peste 400 în domeniile sportului și sănătății, precum și al muncii și afacerilor.

Rezultatele acestui chestionar arată că tinerii din Bacău doresc să se implice activ în politică și în dezvoltarea comunității lor, având idei inovatoare și o mentalitate adecvată secolului XXI. Aceste concluzii reprezintă un pas important în promovarea participării tinerilor în viața publică și politică a comunității locale.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img