Multa lume consideră că Trump ar fi o alegere mai bună pentru SUA și chiar pentru România întrucât este conservator, adică anti-woke. Că SUA cu Trump președinte și-ar reveni și această „revenire” s-ar extinde în mod firesc și asupra lumii dominate de America. Ar înceta excesele referitoare la sexualizarea spațiului public, prin impunerea de criterii de gen pentru orice acțiune publică (cote de persoane LGBTQ în consiliile de administrație ale companiilor, favorizarea persoanelor cu orientare sexuală „nonconformistă” în administrație și așa mai departe).
Că așa ceva e doar o iluzie s-a văzut în cei patru ani de președinție a lui Trump, când nu s-a schimbat nimic în modul în care SUA au tratat România; din contra a fost începutul spolierii sub pretextul cheltuielilor militare. Prin urmare, am toată convingerea că odată revenit la Casa Albă, Trump nu ar face nimic pentru schimbarea lucrurilor în țările pe care le controlează America, din contra, ar încerca să pună biciul mai tare în contextul extinderii războaielor economice.
De aceea o să afirm un lucru care o să mire multă lume: României îi va fi mai bine cu Biden reales pentru al doilea mandat. De ce? Pentru că un Biden la butoane (aiurea, el e de formă, dar să spunem de dragul jocului că președintele chiar comandă ceva la Casa Albă în afara de micul dejun) cresc șansele ca SUA să implodeze. Cu cât se adâncesc conflictele sociale și economice ale SUA, cu atât cresc speranțele pentru țările aflate sub comanda Washingtonului că vor primi un ragaz de câțiva ani în care să încerce să-și revină. Cu condiția să existe, totuși, forțe care să gestioneze acest inter-regnum.
O Americă ocupată cu propriile probleme interne, incapabilă să-și mai proiecteze forța la distanță ar însemna abandonarea tuturor campaniilor woke – „justiția sexuală”, discriminarea pozitivă, lupta contra „privilegiilor albilor”, modificarea limbajului (aparent există un limbaj care discriminează și promovează stereotipurile), cenzura literaturii, rescrierea istoriei, etc. Pe lângă aceste chestiuni ideologice, mai există și presiunile politice, amestecul în alegeri, dictatul ambasadelor, impunerea politicii externe, confiscarea resurselor și așa mai departe. Trebuie să mai amintim că ultimele rânduri de alegeri au fost puternic influențate de ambasadori și că inclusiv actualul guvern de coaliție a rezultat în urma cererii explicite a Washingtonului, care avea nevoie de stabilitate politică la granița cu Ucraina?
Desigur, o slăbire a SUA ar avea ca efect și pierderea garanțiilor de securitate NATO. Să nu uităm două lucruri: în urma aderării la NATO, Armata Română a fost aproape desființată și, în al doilea rând, cine garantează că Washingtonul nu va accepta o negociere Rusia – SUA prin care Moscova cere retragerea NATO la granițele din 1991? Și iar fac un apel la memorie: oare SUA nu au oferit garanții de securitate și guvernului afgan în lupta contra talibanilor? Ce s-a ales din aceste garanții?
Prin urmare, lăsați-l pe Biden și echipa sa să-și vadă de ceea ce știu mai bine: distrugerea societății americane!