Duminică, 10 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău a organizat o serie de activități, menite să aducă în prim plan specificul Armei Pompierilor.
Astfel, pompierii băcăuani le-au dat întâlnire cetățenilor în centrul orașului Bacău, cât și în orașele Onești, Moinești și Comănești, acolo unde au pregătit ateliere de prezentare a tehnicii din dotare, ateliere de muniție rămasă neexplodată, sesiuni de instruire privind comportamentul care trebuie adoptat în eventualitatea producerii unei situații de urgență și, nu în cele din urmă, trasee tehnico-aplicative de stingere a incendiilor, pentru cei mici. Atmosfera a fost una prietenească, în care copiii au fost cei mai impresionați.
Cu toate acestea, pompierii băcăuani se vor mai bucura și de alte activități, chiar pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor.
„La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al județului Bacău va fi organizat un ceremonial militar religios prin care va fi marcată împlinirea a 175 de ani, vârstă la care sărbătorim Ziua Pompierilor din România. Colegii noștri care s-au remarcat în activitatea lor, care au făcut fapte deosebite, atât în cadrul serviciului cât și timpul liber, vor fi avansați în grad înainte de termen. Îi vom aprecia și pe colegii care desfășoară activități de voluntariat, vor fi și aceștia premiați, vom aduce în centrul ceremoniei și mulțumiri colegilor care au participat la misiunile de stingere de incendii din Grecia, care, și ei vor fi premiați”, a declarat sg. maj. Ema Tereș, purtător de cuvânt ISU Bacău.
Pe lângă numărul important de militari ISU participanți la acest eveniment s-a remarcat și un număr consistent de voluntari care și-au adus aportul la reușita acestor activități. Și pentru că a fi voluntar ISU este o mare provocare, am solicitat informații despre cum poți să devii voluntary.
„În primul rând aș dori să informez că programul „Salvatori din pasiune” este în desfășurare încă din anul 2016 și chiar de atunci avem zeci și chiar sute de voluntary, cel puțin la nivelul detașamentelor din Bacău care participă la cursurile noastre. Un prim aspect foarte important este că voluntarii trebuie să aibă vârsta de 16 ani împlinită și să aibă determinare și curaj. Ulterior vor parcurge trei module de pregătire, module de pregătire pentru stingere, module de pregătire pentru acordarea ajutorului medical și module de perfecționare. Ulterior, la finalul fiecărui modul de pregătire aceștia vor susține câteva examene, iar apoi, în funcție de calificative, se vor putea încadra pe autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, devenind astfel un ajutor foarte important pentru colegii noștri. În continuare avem nevoie de voluntari. Toate detaliile ce țin de voluntariat se regăsesc pe site-ul instituției noastre, www.isubacau.ro.”, a precizat sg. maj. Ema Tereș, care a mai spus că zilele trecute, la solicitarea Primăriei din Tamași, cu ocazia zilei comunei, pompierii băcăuani au făcut o demonstrație de descarcerare.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.