În conformitate cu prevederile Ordinului MECTS nr. 5349/2011, modificat și completat prin OMEN nr. 4802/2017, Inspectoratul Școlar Județean Bacău a emis precizări importante cu privire la implementarea programului „Școală după școală” în anul școlar 2022-2023. Acest program este esențial pentru dezvoltarea educațională a copiilor și se aplică cu strictețe în toate unitățile de învățământ eligibile din județ.
În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Bacău a comunicat în timp util, pe parcursul anului școlar, etapele și procedurile necesare pentru implementarea programului către toate școlile din județ care sunt eligibile.
De asemenea, în conformitate cu criteriile și reglementările legale, ISJ Bacău a analizat proiectele depuse de 13 unități de învățământ din județul Bacău. Dintre acestea, 12 proiecte au fost aprobate, reflectând angajamentul și eforturile școlilor respective de a contribui la educația suplimentară a elevilor. Aceste școli sunt:
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GEORGE ENESCU” MOINEȘTI
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 ONEȘTI
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR 10 BACĂU
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE IORGA” BACĂU
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIRON COSTIN” BACĂU
- COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „ȘTEFAN CEL MARE” BACĂU
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU PIRU” MĂRGINENI
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU IOAN CUZA” BACĂU
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GEORGE BACOVIA” BACĂU
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NICOLAE BALCESCU, NICOLAE BĂLCESCU
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI DRĂGAN” BACĂU
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NICU ENEA” BACĂU
Un proiect a fost respins pentru ȘCOALA GIMNAZIALĂ VULTURENI.
Pentru personalul implicat în programul „Școală după școală”, Inspectoratul Școlar Județean Bacău reamintește că acesta poate include cadre didactice din școală și din alte unități de învățământ, profesioniști din domenii diverse, reprezentanți ai comunității și parteneri.
Este important de menționat că mecanismul de plată pentru personalul implicat în program este stabilit de către Consiliul de Administrație al fiecărei școli, în conformitate cu prevederile OMECTS nr. 5349/2011. Decizia privind costurile și remunerația se bazează pe criterii clare și este luată în considerare de conducerea școlii.
Inspectoratul Școlar Județean Bacău reiterează că orice alte activități care pretind a face parte din programul „Școală după școală” și nu respectă regulamentele și prevederile legale menționate nu au nicio legătură cu programul oficial instituit prin Ordinul MECTS nr. 5349/2011, modificat și completat prin OMEN nr. 4802/2017. Educarea și dezvoltarea copiilor rămân o prioritate esențială pentru sistemul educațional din județul Bacău.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.