22 octombrie 2024
EvenimentUltimele pregătiri pentru „Festivalul Serilor Băcăuane”

Ultimele pregătiri pentru „Festivalul Serilor Băcăuane”

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a anunțat că pregătirile pentru cea de-a doua ediție a „Festivalului Serilor Băcăuane” sunt pe ultima sută de metri. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Filarmonica Mihail Jora Bacău, promite să fie o sărbătoare memorabilă pentru locuitorii din Bacău și nu numai.

Cu un accent pus pe tradiție și cultura locală, festivalul se va desfășura în Piața Tricolorului, unde o serie de spectacole muzicale autentice vor încânta publicul timp de trei seri consecutive. Evenimentul își propune să aducă în prim-plan valorile și bogăția folclorului românesc, subliniind unitatea și diversitatea culturală a regiunii.



Seria de concerte va debuta în această seară, iar iubitorii de muzică sunt invitați să participe la un regal muzical autentic. Deschiderea va fi marcată de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău și Ansamblul Folcloric „Busuiocul”, sub bagheta maestrului Valentin Doni. Solista Georgiana Păduraru și saxofonistul Gabriel Gherghelaș vor îmbogăți experiența muzicală a serii, transportând audiența în lumea fermecată a folclorului românesc.

Pe parcursul celei de-a doua seri a festivalului, sâmbătă, publicul va avea ocazia să se lase fermecat de ritmurile ansamblului de percuție „Spirit” al Colegiului Național de Artă „George Apostu”, sub îndrumarea profesorului Mihai Bălan. În a doua parte a serii, acordurile nocturne vor fi stăpânite de violoncelistul Adrian Naidin și invitatul său, Eugen Amarandei, care promit să ofere o interpretare memorabilă.

Serbările muzicale vor atinge apogeul în ultima seară a festivalului, când Filarmonica „Mihail Jora” Bacău și trupa Directia 5 vor urca pe scenă. Acești artiști de renume național vor aduce un plus de măiestrie interpretativă, încununând succesul celor trei seri de spectacole.

Președintele Valentin Ivancea a făcut un apel către toți locuitorii Bacăului să se alăture acestui festival al muzicii și culturii, subliniind că evenimentul este dedicat în primul rând comunității băcăuane. Cu bucurie și entuziasm, el a încheiat anunțul său cu invitația călduroasă: „Vă aștept cu drag să ne bucurăm împreună de un festival pentru toate vârstele, dar, mai ales, un festival al băcăuanilor!”



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img