2 noiembrie 2024

Măsuri de ordine publică la festivalul „Young Island” Bacău 2023

– Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău –

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău va asigura integrarea măsurilor de ordine și siguranță publică pe timpul desfăşurării festivalului Young Island 2023, în perioada 21-23 iulie, pe insula de Agrement din municipiul Bacău.



La fel ca la edițiile anterioare și anul acesta se așteaptă prezența unui număr mare de participanți.

Pentru a se asigura că toți participanții la festival vor avea parte doar de amintiri plăcute, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, ca instituție responsabilă cu măsurile de ordine și siguranță la acest eveniment, sprijinită de celelalte instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Poliția Locală Bacău, va fi prezentă atât în zona de desfășurare a festivalului, cât și pe traseele de deplasare ale participanților.

Jandarmi, polițiști, pompieri și polițiști locali băcăuani vor acționa zilnic, în vederea realizării unui climat de siguranță pentru toți participanții, dar și pentru intervenția promptă și calificată, în situația apariției unor încălcări ale normelor legale.

Menționăm că se va acorda o atenție deosebită combaterii traficului și consumului de substanțe interzise, în acest sens vor fi dispuse măsuri suplimentare de control, atât în zonele de acces în festival, cât și în zonele apropiate Insulei de Agrement.

Pentru ca acest festival mult așteptat să nu fie umbrit de momente mai puțin plăcute, vă rugăm să țineți cont de următoarele recomandări:
– Cumpărați bilete numai din locurile special amenajate sau site-urile specializate;
– Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător;
– Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp;
– Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

De asemenea, reamintim participanților că este strict interzis:

– Accesul cu arme sau orice alte obiecte ce pot fi considerate periculoase (inclusiv arme albe sau alte obiecte care reprezintă un pericol public);
– Consumul de substanțe interzise sau comercializarea acestora, conform legilor în vigoare;
– folosirea dronelor fără autorizație și avizele necesare.

Minorilor le este permis accesul în festival DOAR cu respectarea anumitor condiții stabilite de organizator. Aceste conditii, precum și toate regulile stabilite de organizator le puteți consulta pe site-ul festivalului, la secțiunea „REGULAMENT”.

Lansăm pe aceasta cale un apel către părinții și tutorii legali ai minorilor care participă la festival:
Acordați o importanță deosebită prevenirii consumului de băuturi alcoolice și substanțe interzise de către minori. Pe lângă efectele devastatoare ale acestora asupra sănătății copiilor, acestea constituie fapte de natură penală sau contravențională.

Totodată, operatorilor economici care desfășoară activități de comerț le reamintim că este interzisă comercializarea produselor alcoolice minorilor, faptă prevăzută de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar sancțiunile prevăzute sunt amendă între 100 şi 500 de lei şi suspendarea activităţii localului pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

Desfășurarea în condiții de siguranță a festivalului este prioritatea noastră, de aceea vă reamintim că puteți solicita sprijinul forțelor de ordine direct, sau prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112, în acest sens vor fi constituite echipe mobile de intervenție, 24 de ore din 24, pregătite să intervină în situația producerii unor evenimente deosebite.

În final apelul nostru este unul singur: dați dovadă de un comportament civilizat și faceți alegeri responsabile!
Vă dorim zile în siguranță!

– Inspectoratul de Poliție Județean Bacău-

În acest weekend, peste 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău sunt în stradă, pe toată perioada festivalului de muzică de pe insula de agrement din municipiul Bacău.

Polițiștii băcăuani, împreună cu partenerii instituționali acționează pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Polițiști de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor acționa zilnic pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și penrtu desfășurarea traficului rutier în condiții optime.

Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, sunt organizate zilnic patrule de siguranţă publică, atât pedestre, cât și auto.

Prioritatea Inspectoratului de Poliție Județan Bacău este siguranța cetățenilor, dispozitivele de siguranță publică urmând a fi adaptate în funcție de evoluția situației operative, punându-se accent pe misiunile de patrulare și de prevenire a faptelor comise cu violență.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație în vederea fluidizării traficului rutier, dar și pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Voi fi utilizate aparatele drugtest și etilotest, dar și autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și pentru măsurarea vitezei de deplasare.

Totodată, polițiștii de combatere a criminalității organizate vor acționa pentru combaterea traficului și consumului de droguri.

– Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Judeţului Bacău-

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a dispus măsurile necesare, astfel încât și ediția de anul acesta a festivalului Young Island să se desfășoare în depline condiții de siguranță.
În vederea menținerii climatului de normalitate pentru participanți, în toată această perioadă avem angrenate forțe și mijloace pregătite să furnizeze răspunsul eficient în cazul producerii incendiilor, pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență, respectiv pentru evacuarea în situații de urgență, a persoanelor aflate în dificulatate.
21 de pompieri militari și 29 de voluntari din cadrul inspectoratului, ce încadrează autospeciale de stingere, autospeciale SMURD și bărci, vor asigura zilnic necesitățile operative în perimetrul alocat evenimentului.
Nu în ultimul rând, inspectorii de prevenire desfășoară în această perioadă verificări pe linia apărării împotriva incendiilor, la operatorii economici din incinta festivalului. Aceste acțiuni au rolul de a identifica eventualele nereguli și de a oferi posibilitatea agenților economici să le remedieze, astfel încât participanții să fie în siguranță. Menționăm că aceste activități vor continua pe toată durata festivalului.
Ediția aceasta se anunță cu un număr mare de participanți și dorim, pe această cale, să transmitem și câteva recomandări:
Îi îndemnăm pe cetățenii care vor veni la festival să asculte îndeaproape sfaturile primite de la organizatori și autorități, iar dacă sesizează că o persoană are nevoie de ajutor, îi rugăm să se adreseze cu încredere echipajelor noastre.
Preventiv, echipe mixte de pompieri și voluntari vor patrula în perimetrul festivalului , dar și pe luciul apei, pentru a preîntâmpina și gestiona potențialele situații de urgență.
Ne dorim să vă bucurați de experiența festivalului, într-un mod plăcut și în siguranță!

–Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacău – Agenția Națională Antidrog–
Pe toată durata festivalului Young Island Festival 2023, specialiștii antidrog vor desfășura activități specifice de prevenire și consiliere privind efectele și riscurile asociate consumului de droguri și vor oferi, la nevoie, sprijin de specialitate.
Premergător acestui eveniment muzical vor fi realizate sesiuni de informare destinate organizatorilor festivalului, personalului de securitate, voluntarilor acreditați, precum și persoanelor care lucrează la terasele, barurile din zona limitrofă festivalului.
Reamintim că substanțele psihoactive acționează asupra Sistemului Nervos Central cu efecte atât asupra stării fizice, cât și psihice, modifică senzațiile și percepțiile, atenția, gândirea și imaginația, generând tulburări emoționale și de comportament.
Recomandăm participanților să nu consume alcool în exces, să evite tentațiile nesănătoase și să manifeste prudență în relațiile cu persoane necunoscute care le pot oferi substanțe sub diverse forme cum ar fi: băuturi alcoolice, medicamente sau țigări.
De asemenea, dacă observați în jur persoane aflate sub efectul unor substanțe evitați o confruntare directă cu acestea, pentru că orice conflict minor poate escalada și solicitați ajutor personalului specializat. În cazul unor situații deosebite puteți apela la numărul unic de urgență 112.
Vă dorim să petreceți în siguranță și vă asigurăm că cele mai frumoase amintiri sunt cele pe care le poți povesti a doua zi!

-Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-

Având în vedere numărul mare al participanţilor la festivalul de
muzică YOUNDG ISLAND, specialiștii Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane vor fi prezenți pe toată durata evenimentului, în vederea diseminării informațiilor pentru protejarea acestora de situațiile nedorite din sfera traficului de persoane.
Totodată, în contextul prioritizarii la nivelul Ministerului Afacerilor
Interne a activităților de creștere a siguranţei pentru persoanele participante la evenimentele publice, Agenția Naționalā Împotriva Traficului de Persoane a
lansat campania ,, Distracţie în siguranţă,, .
Traficul de ființe umane este una din infracţiunile ale cărei indicii sunt dificil de sesizat de persoanele vătămate, de aceea, pe lângă măsurile individuale
de precauţie este nevoie și de implicarea societății.
Traficanţii folosesc metode precum manipularea, şantajul, ameninţarea sau metoda loverboy.
În cazul infracţiunii de trafic de persoane consimţământul victimei, nu înlătură răspunderea penală a făptuitorului, iar tentativa se pedepseşte.
Existența traficului de persoane este îin strânsă concordanţă cu cererea tot mai mare a consumatorilor. Clienţii stimulează traficanţii să caute noi victime care să le aducă câștiguri uriașe, însă fapta de a folosi servicile unei victime a
traficului de persoane contribuie la dezvoltarea fenomenului și este pedepsită de Codul Penal.
Vă recomandăm ca în calitate de părinți să încercați permanent să aveți o comunicare sinceră și bazată pe încredere cu copiii dumneavoastră. Fiți persoana
lângă care s-ar întoarce în orice situație, nu condiţionați dragostea
dumnevoastră.
Reamintim cu acesta ocazie că instituția noastră pune la dispoziția
tuturor cetăţenilor un număr gratuit de informare si sesizare privind traficul de persoane: 0800800678.
Închei prin a vă mulţumi pentru atenție și cu promisiunea de a vă fi
alături pe toată durata festivalului pentru „Distracţie în siguranţă”




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri

spot_img
Comandat de AUR Bacău, CMF 11240014
spot_img