Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 19 iulie, pe platforma dedicată http://admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, pentru anul școlar 2023 – 2024.
În județul Bacău au fost repartizați computerizat, în această primă etapă, 3.409 elevi în învățământul liceal de stat, adică 99,4% din totalul celor 3.431 de înscriși cu opțiuni completate. Dintre aceștia, 2.146 au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1.263 la filiera tehnologică.
Cei 12 candidați cu media de generală de admitere 10 (zece), au fost repartizați la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău (6), Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău (5) și Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești (1).
11 dintre aceștia au ales să-și continue studiile la specializarea Matematică-informatică, iar unul la specializarea Științe Sociale.
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 20-25 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși, iar între 26-28 iulie, Comisia de admitere județeană va rezolva situațiile speciale apărute după această etapă (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire/ redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.)
Au aplicat și au fost admiși în liceele din județul Bacău, prin repartizare computerizată, și 70 de candidați care au absolvit gimnaziul în alte județe (Brașov, Cluj, Covasna, Iași, Galați, Neamț, Vrancea, Vaslui și chiar municipiul București).
La nivelul județului Bacău, au mai rămas de repartizat în etapele următoare, 22 de candidați, care nu au fost validați în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.
Au mai fost admiși în învățământul liceal, în etape anterioare repartizării computerizate:
– doi absolvenți de gimnaziu, de la Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău, admiși tot la același colegiu, întrucât au obținut rezultate remarcabile la olimpiade naționale;
– 384 de elevi la specializări vocaţionale (din care 10 elevi de etnie romă și 6 elevi cu cerințe educaționale speciale);
– 157 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă (155 la liceu și 2 în învățământul profesional);
– 88 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor cu CES (cerințe educaționale speciale), respectiv 65 la liceu și 23 în învățământul profesional.
Alți 917 elevi s-au înscris și au fost admiși pe cele 1.464 de locuri alocate rutelor de școlarizare în învățământul băcăuan profesional/dual. Dintre aceștia, 826 sunt admiși în învățământul profesional și 91 în învățământul profesional dual.
Pentru următoarele etape de admitere în clasa a IX-a au rămas 407 locuri libere în învățământul liceal din județul Bacău (38 la filiera teoretică și 369 la filiera tehnologică), dar și alte 547 de locuri în învățământul profesional de stat.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.