23 noiembrie 2024

Hârburi

 

  •    Klaus Werner Iohannis, președintele, lovește din nou: a pus în scenă o caraghioasă ceremonie pentru promulgarea controversatelor legi ale Educației. Numai paharnicii personali n-au dat de pământ, vreme de șapte ani, cu aceste însăilări legislative care au fost plămădite din hârburile unor legi ruginite și prejudecățile trâmbițate de Domnul Vucea. Experții au dat cu ele de pământ.  Gestionarul marilor secrete ale statului, demisionarul Eduard Hellwig, amicul său, i-o fi ascuns mereu că țara râdea în hohote când auzea despre marele proiect al ,,României Educate”? După promulgare, cred că și Dumnezeu a leșinat de râs. Iohannis n-ar fi trebuit să-și lase nici proverbialele muțenii să vorbească despre Educație.
  • Eduard Hellvig. Motivarea demisiei: ,,Pietrificarea în funcție nu e bună”. Am leșinat de râs. Iertare, dar nu la concurență cu Dumnezeu. Demisie decorată prezidențial. M-am prăpădit de râs. Spectacol cu doi gemeni care au revoluționat istoria ROGVAIV-ului. KWI a adăugat la spectrul culorilor din curcubeu incolorul iohannisian, celălalt… jalnicul cenușiu hellvigian. L-am văzut mereu pe EH ca pe-un hârb de tabachere care mima că depozitează tutun de lux pentru fostul fumător înrăit, KWI. Demisia e un truc ieftin al celor doi mimi ai democrației. Sunt pregătite, pe baza băncii de date și șantaj construită de cei doi, prezidențialele. Bașca redutele pentru posibilele incriminări care i-ar putea viza.
  • Bacalaureatul recent: o sinteză a bălmăjelilor și incompetenței guvernanților. În 42 de licee niciun candidat înscris n-a obținut bacalaureatul. Cinci dintre acestea sunt din buricul României, București. Au apus vremurile în care înfieram cu mânie proletară faptul că doar liceele de tip Cucuieții din Pisc nu se pot apropia de o diplomă de bacalaureat. Unde mai pui că, mereu la datorie, minciuna ministerială calculează procentele reușitei la bacalaureat raportând totul la numărul celor înscriși, nu la cel al absolvenților de liceu. Sunt licee în care niciun absolvent nu a îndrăznit să se înscrie la acest examen.  La primul BAC susținut în România (1925), 15 dintre cei 30 de candidați au biruit. Cu ,,România educată” (ce hârb!) ne apropiem de acest reper statistic.


spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014