30 octombrie 2024
ActualitateIon Melinte: Seceta și importurile masive pun în pericol agricultura națională

Ion Melinte: Seceta și importurile masive pun în pericol agricultura națională

Fermierii nu vor beneficia de sprijin din partea statului, a declarat Ion Melinte, fost director al Direcției Agricole Bacău, într-un interviu televizat. În urma unui an de secetă devastatoare și a creșterii prețurilor, mulți dintre aceștia se confruntă cu riscul falimentului în acest an.

La B1 TV, Ion Melinte a abordat și subiectul focarului de pestă porcină din Timiș și importurile masive de carne de porc. Întrebat dacă România ar fi trebuit să dezvolte o strategie națională pentru combaterea pestei porcine, având în vedere cantitatea mare de carne de porc importată, liderul PMP Bacău a admis că s-a pus de mai multe ori aceeași întrebare.



„„Să știți că această întrebare mi-am pus-o și eu, și mi-am pus-o de mai multe ori, cum se întâmplă ca acolo unde, totuși, începe să meargă treaba, imediat se întâmplă ceva? Ceea ce se întâmplă la complexul de la Timișoara cred că nu este întâmplător, până la urmă, că noi importăm 80% din carnea de porc. Acolo unde mai merge, se duce dracului tot”.”, a afirmat Melinte.

Continuând discuția, el a adus în atenție importurile de cereale și programul guvernamental de plafonare a prețurilor. Potrivit lui Melinte, acest program este doar o înșelătorie, plin de minciuni. Chiar dacă România importă cantități semnificative de cereale din Ucraina, prețurile la pâine și produsele alimentare nu au scăzut, iar plafonarea acestora este o utopie într-o economie de piață.

„„Mă uitam, vizavi de ce spuneați și de cereale, de absolut tot ceea ce am importat până acum, mă uitam la programul guvernamental, când s-a schimbat rotativa, s-a făcut acum imediat, unde vorbeau să plafoneze prețurile, că scad prețurile. E o cacealma, doar minciuni, pentru că, dacă ne uităm la import de cereale din Ucraina, nu avem nimic cu fermierii ucraineni, dar ne-au falimentat pe noi, ne falimenteză în continuare, dar prețul la pâine și la produsele alimentare în România nu a scăzut, iar ca să plafonezi prețurile nu ai cum, pentru că este o economie de piață. Ori venim ca pe timpul lui răposatu` și stabilim prețurile la nivel guvernamental, ori e economie de piață. Nu poți produce, dau un exemplu, kilogramul de grâu cu un leu și 10 bani și să îl vinzi cu un leu”, a mai spus Ion Melinte.”, a concluzionat Ion Melinte.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro - Liderul presei băcăuane

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_img