22 octombrie 2024
SportVolei feminin / Studentele au ratat o calificare istorica in semifinalele Cupei...

Volei feminin / Studentele au ratat o calificare istorica in semifinalele Cupei CEV

Stiinta Bacau – SES Calais 1-3 (25-16, 21-25, 26-28, 23-25)

Stiinta spune „adieu” Europei! Dupa o calificare in premiera in „sferturile” Cupei CEV si dupa o dubla infrângere suferita in fata echipei franceze SES Calais, care a lasat-o la portile semifinalei. Invinse cu 3-0 in prima mansa disputata in urma cu o saptamâna, in Franta, bacauancele aveau nevoie de o victorie, indiferent la ce scor, in mansa retur de aseara, pentru a duce intâlnirea in prelungiri, in asa-zisul set de aur. Singurul set poleit pentru Stiinta a fost insa primul, câstigat la o diferenta de noua puncte. Restul partidei din Sala Sporturilor a curs in favoarea oaspetelor. Cu o tragatoare de mare clasa, precum argentinianca Paula Yamila Nizetich si cu o aparare ce l-ar fi facut invidios si pe „Monsieur Beton” Helenio Herrera, Calais s-a impus in final cu 3-1 si va juca semifinala Cupei CEV cu Fenerbahce Istanbul.



Aparare supercalifragilistica

Cu Baltatu in formula de start ca urmare a indisponibilitatii lui Rogojinaru (entorsa la glezna suferita la penultimul antrenament), Stiinta a avut parte de un prim set neasteptat de usor. La 25-16 nu a existat decât o singura nedumerire: unde e adversara care ne-a facut viata grea in tur? Setul doi a spulberat indoielile. Calais „fabrique en Amerique du Sud” a aratat ca este o echipa „grea”. Pe constructia braziliencei Fabrino Ramos si pe atacurile Yamilei Nizetich, ca sa nu mai amintim de apararea supercalifragilistica, oaspetele au „intors” de la 8-6, cât inregistra primul time-out tehnic, la 13-16. Stiinta s-a apropiat la 16-17, iar de la 17-21 a revenit la 20-21, dupa care au urmat doua greseli nepermise comise de gazde, pentru care Calais a spus „merci”, incheiind setul cu 25-21 si restabilind egalitatea la general.

Ca o corabie beata

Partialul al treilea a fost marele set. Cel care a tinut cu sufletul la gura publicul si a facut tabela sa danseze ca o corabie beata, vorba lui Rimbaud. Calais a condus mai mereu. Cu doua-trei puncte diferenta. Asta pâna când Nizetich a trecut la serviciu, dând cu tunul si ducându-si echipa de la 11-9 la 16-9. A urmat 18-12 si 19-13 si…aici studentele au strigat „gata”, incepând o remarcabila cursa de urmarire. Când s-a ajuns la 20-19 pentru Calais, adversarele Stiintei au fortat din nou, desprizându-se la 24-20. Set incheiat? Nici pomeneala! Beneficiind de eficacitatea Kremenei Kamenova, Stiinta a rasturnat rezultatul la 25-24 in favoarea sa! Din pacate, la acest scor si-a facut loc si o eroare de arbitraj, care a ignorat un atac in banda al oaspetelor, pentru ca in final Calais sa se impuna cu 28-26, sanctionând o neintelegere intre Gaido si Kamenova la primire-serviciu.

Ramâne campionatul!

Cu siguranta ca, in cazul in care Stiinta ar fi câstigat actul al treilea, altfel ar fi curs restul intâlnirii. La 2-1 pentru Calais, nu prea a mai fost insa loc de intors. Stiinta s-a luptat, s-a agatat de ideea unui nou come-back, recuperând de la 3-6 la 8-6 si ducând setul patru pâna spre un 19-17 care spunea ca inca nu e totul pierdut. Un serviciu gresit al Roxanei Iosef si un atac in aut al Crinei Baltatu au anulat insa avantajul gazdelor si, chiar daca Herlea a punctat pentru 21-20, setul s-a incheiat cu victoria echipei vizitatoare, cu 25-23. Calais merge in semifinale, in timp ce Stiinta paraseste Cupa CEV cu fruntea sus, pentru a se intoarce la campionatul Diviziei A1, acolo unde o asteapta, dupa opt ani de pauza, un titlu national. N’est-ce pas, fetelor?
Stiinta: Miclea – Grigoruta, Kamenova, Baltatu (Sosa), Herlea, Sobo (Fales), Iosef, Gaido (libero). Antrenor: Florin Grapa.
SES Calais: Fabrino, Nizetich, Perez Gonzalez, Hoffmann, Henkel (Duflo), Delgado Garcia (Dolezalova), Ungerer (libero).



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img