Spitalul Municipal Onești diversifică meniurile pacienților pentru a le personaliza în funcție de afecțiunile lor și de recomandările medicilor. Meniurile au fost adaptate și la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și au început să includă o cantitate corespunzătoare de legume.
Potrivit OMS, ar trebui să consumăm minim 5 porții de legume pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 3-4 tipuri diferite de legume, iar numărul acestora poate crește până la 10 porții pe zi, adică 7 de legume și 3 de fructe.
Consumul adecvat de legume poate ajuta la prevenirea unor boli cronice precum diabetul, cancerul, obezitatea, sindromul metabolic și bolile cardiovasculare. În plus, dacă jumătate din alimentele pe care le consumăm sunt legume, putem reduce caloriile provenite din carbohidrați și grăsimi, fără a face eforturi prea mari.
Spitalul încurajează pacienții să consume mai multe legume, deoarece acestea sunt importante pentru sănătatea umană și pot ajuta la prevenirea apariției unor probleme de sănătate grave.