20 septembrie 2024
ActualitateComisie pentru măsuri de reducere a riscului seismic

Comisie pentru măsuri de reducere a riscului seismic

A început lucrul efectiv în nou constituita Comisie pentru Stabilirea Măsurilor de Reducere a Riscului Seismic pentru Clădirile din Municipiul Bacău!

“Nu mai avem timp de pierdut în ceea ce privește siguranța clădirilor în care trăm, muncim, în care copiii noștri învață! Ce ne-am propus? Să discutăm mai puțin despre ce nu s-a făcut în ultimii zeci de ani și să punem mâna să facem!”, a declarat viceprimarul Liviu Miroșeanu.
În cadrul acestei comisii vor fi inventaria clădirile cu risc seismic – blocuri de locuințe și clădiri ale instituțiilor administrației publice – școli, spitale, instituții etc. Viceprimarul Miroșeanu spune că va solicita expertizarea cu prioritate a școlilor, într-o primă fază.



“Suntem conștienți că aceste acțiuni vor presupune un efort logistic și financiar din partea asociațiilor de proprietari. În acest moment, căutăm soluții ca bugetele locale să suporte parțial aceste lucrări, însă și reprezentanții asociațiilor de proprietari trebui stie că, fără sprijinul lor, acest proiect va fi extrem de greu de implementat.

Aud deja din teren voci care se opun acestor acțiuni și a căror rezistență nu poate veni decât dintr-o crasă inconștiență. Aici nu e vorba despre voturi sau popularitatea în decizii, ci despre siguranța unui oraș în care, în ultimele decade, s-a dărâmat și s-a construit după bunul plac. Vom face tot posibilul să implementăm Programul reducere risc seismic 2023 – 2026 la cele mai înalte standarde în Bacău”, a mai declarat Liviu Miroșeanu.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img