26 noiembrie 2024

Ultrascurte

Vreo 50 de țări au anunțat că vor trimite ajutoare în Turcia. Pe sirieni îi ajută doar rușii și iranienii.

Păzea! Obiectivitatea jurnalistică e doar un standard al redacțiilor populate de bărbați albi care vor să-și impună propria viziune asupra lumii. O spune Leonard Downie Jr., fost editor executiv al The Washington Post.



Canalul rusesc de TG „Doi maiori” a scris, acum câteva zile despre luptele din zona Bahmut că „inamicul a aruncat personalul în atac în valuri, dar acest lucru nu i-a adus succes”. La televiziunea franceză, însă, lucrurile au ajuns invers. Canalul „Doi maiori” a devenit ucrainean iar trupele care atacau nebune în valuri erau cele rusești… Este vorba despre LCI, La Chaîne Info, membru al grupului TF1.

Dintr-o lucrare de analiză istorică publicată în 2365: „În Europa secolului XXI a avut loc o epidemie ciudată care a dus la nașterea unui număr imens de copii urâți. Acest lucru reiese din analiză imaginilor publicate în presă vremii, unde fețele copiilor sunt blurate sau acoperite cu o bandă neagră atunci când pur și simplu nu sunt fotografiați din spate”. . .

Am avut timpul, anul trecut, să văd pe îndelete două seriale americane: West Wing (Viața la Casă Albă) și NewsRoom. Primul mustea de politică democrată, al doilea era plin de republicanisme. Ambele au avut în comun ideea că, în ciuda puterii deținute de fiecare dintre lideri – președintele, în primul caz, cel mai puternic ziarist al stației, în al doilea – nu au reușit să facă nimic din ceea ce și-au propus. Au lălăit-o sezoane întregi cu chestii de fațadă, cu praf aruncat în ochi, dar, la final, când să se tragă linie, rezultatul a fost zero: președintele democrat, după două mandate, nu a obținut absolut nimic din ceea ce și-a propus pe plan intern, jurnalistul, după ce a făcut pârnaie pentru a-și proteja o sursă, descoperă că noul proprietar al stației a schimbat radical politica știrilor…

Apropo de sancțiuni. Rusia, principalul furnizor mondial de grâu, a avut o pondere foarte mică (0,1%) în comerțul cu făină. Însă, în 2022, Occidentul introduce taxele pe exportul de cereale rusești. Pentru companiile din anumite țări a devenit pur și simplu neprofitabil să măcine cerealele rusești, așa că au decis să cumpere făina. Drept urmare, anul trecut Rusia a exportat un volum record de făină: 881.000 de tone. Achizițiile au crescut chiar și în Turcia, care este unul dintre principalii exportatori mondiali de produse procesate din cereale.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014