26 noiembrie 2024
HomeStil de viațăEu știu6 motive ca să porți ochelari de soare

6 motive ca să porți ochelari de soare

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu la modă. În primul și în primul rând, ei ne protejează de razele ultraviolete. Din păcate, multe persoane nu îi poartă. Cu siguranță atunci când te expui la soare ai grijă să îți protejezi pielea, folosind o cremă de fotoprotecție. La fel trebuie să se întâmple și în cazul ochilor. Aceștia trebuie apărați cu ochelari de soare de calitate, care să ofere protecție UV 100%. În acest articol îți dezvăluim motivele pentru care ochelarii de soare ar trebui purtați cu regularitate.



  1. Previn afecțiunile oculare

Razele ultraviolete ale soarelui nu produc doar arsuri cutanate, ci lezează și ochii, afectând corneea și cristalinul. Prin urmare, expunerea repetată și îndelungată la soare, fără protecția ochelarilor, poate cauza apariția precoce a cataractei și a degenerescenței maculare. Ambele afecțiuni provoacă o vedere neclară, afectând semnificativ calitatea vieții.

  1. Protejează pleoapele și pielea din jurul ochilor

Ochelarii de soare au dimensiuni mai generoase, tocmai pentru a acoperi nu doar ochiul, cât și zona adiacentă. Găsești o varietate de modele cu rame mari, fie că ești în căutarea unor ochelari de soare pentru damă sau bărbat. Astfel, pleoapele și pielea sensibilă din jurul ochilor nu sunt afectate de razele ultraviolete. Suplimentar, poartă o pălărie sau șapcă și evită expunerea la soare în intervalul 11.00-17.00.

  1. Reduc oboseala ochilor

Atunci când nu porți ochelari de soare, trebuie să-ți faci ochii mici când ești afară într-o zi însorită. Această mișcare este inconfortabilă și poate obosi ochii. De asemenea, poate duce la dureri de cap. Mijirea ochilor este și unul dintre motivele pentru apariția ridurilor din această zonă . Prin urmare, este mai confortabil să alegi o pereche de ochelari de soare pe care să-i porți consecvent.

  1. Oferă și corecția viciilor de refracție

Dacă porți ochelari de vedere, acest lucru nu te împiedica să te bucuri de avantajele ochelarilor de soare. Există inclusiv ochelari de soare cu dioptrii. Prin urmare, aceștia te apară de razele nocive ale soarelui și în același timp te ajută să ai vederea clară. Indiferent de viciul de refracție pe care îl ai, miopie (nu vezi clar la distanță), hipermetropie (nu vezi clar la apropiere), astigmatism (nu vezi bine la ambele distanțe), se pot crea lentile personalizate, cu dioptrii. Adresează-te pentru mai multe detalii, specialistului dintr-o optică medicală.

  1. Acționează ca un scut împotriva factorilor externi

Zăpada reflectă razele ultraviolete, iar această strălucire a soarelui poate cauza arsuri ale corneei. Dacă schiezi sau urmează să petreci timp într-o zonă cu zăpadă, poartă ochelari de soare. Nisipul poate fi și el periculos. Firele de nisip intrate în ochi pot zgâria corneea, iar dacă ești expus timp îndelungat la vânt și praf, ochii pot deveni iritați. Prin urmare, ochelarii de soare acționează ca un scut împotriva factorilor externi, protejându-ți ochii.

  1. Sunt un accesoriu atrăgător

Pe lângă aspectul sănatății, nu putem să nu aducem în discuție factorul estetic al ochelarilor de soare, ei fiind un accesoriu care pot completa ținuta într-un mod fabulos. Ochelarii de soare sunt disponibili în multe forme, culori și stiluri, astfel cu siguranță vei putea găsi modelul potrivit ție. De asemenea, poți avea mai multe perechi de ochelari de soare în funcție de diferitele activități pe care le întreprinzi sau pentru a-i asorta potrivit stilului vestimentar.

Protecția ochilor este un lucru necesar. Așa cum ai aflat din acest articol, sănătatea oculară înseamnă și să-ți aperi ochii de razele ultraviolete. Bucură-te de ochelarii de soare, simte-te confortabil cu ei și nu uita că nu sunt doar un element de estetică. Poartă-i cu încredere în mod regulat!



Alte titluri
Alte titluri

Fotbal/ Liga a III-a: FC Bacău, lideră solitară înaintea derby-ului cu Miroslava

Cu șase victorii la rând „alb-roșii” lui Costel Enache...

Cursiera, bicicleta care transformă aventura pe două roți

Te-ai gândit vreodată cât de fascinantă poate fi o...

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși caută medici pentru specialități deficitare

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși, o unitate...

Ultimele știri

spot_img