Vă mai amintiți de vremurile când persoanele peste 65 de ani aveau voie să iasă din case doar două ore, în caz contrar fiind pasibile de amendă? Da, la vremea „pandemiei” mă refer, când, lumea științifico-politică decisese că e spre binele persoanelor în vârstă să rămână în case, să nu fie virusate.
Dar de apartheidul vaccinați-nevaccinați vă mai amintiți? De faptul că persoanele vaccinate aveau drepturi suplimentare față de cele nevaccinate, deși, s-a dovedit, în final, că vaccinul nu proteja față de transmiterea virusului și nici nu garanta protecția față de boală sau de moarte. De faptul că unele persoane aveau voie în restaurante iar altele nu, vă mai amitiți?
Dar de iureșul de pe rețelele sociale în care niște oameni foarte inteligenți ne explicau că toate aceste măsuri discriminatorii și care – atenție! – au fost dovedite a fi false, ulterior, deci, toate aceste măsuri sunt corecte, științifice, dovedite a fi benefice iar cei care le contestă și nu se supun trebuie tratați ca dușmani ai statului, vă mai amintiți?
Mi-am amintit de toate acestea când am văzut comentariile la o postare de la rubrica noastră „Bacăul vorbește”, în care era vorba despre cedarea locului în autobuz persoanelor în vârstă. O mulțime de tineri frumoși și liberi au considerat nu doar că nu e necesar acest gest, dar și că bătrânii ar fi bine să mai stea pe acasă, nu să încurce tineretul prin autobuze.
„Nu este normal k un pensionar să iasă la 7 sau 8 dimineață că nu au stare în casă, și să lase lumea muncitorească și elevii să circule «aerisiți». Au toată ziua la dispoziție, noi nu! Dacă prinzi loc pe scaun, în îngrămădeala aia de dimineață, norocul tău…. deci mă repet, tot respectul pentru vârstnici, însă să respecte și ei «tineretul»!”, scrie o tânără mămică.
„În cazul în care unii dintre voi nu știți, autobuzele dimineață sunt pline de elevi care merg la școală, dacă nu mai aveți loc de ei, mai mergeți pe jos, că face bine mișcarea la o anumită vârstă, ori poate nu ar trebui să alegeți să ieșiți la aceeași oră cu toată populația unui întreg oraș”, este de părere o altă tânără, ajunsă „social care worker”în Anglia.
„Bătrânii ce căuta la ora 7 în autobuz în loc să stea cu ciaiul în mână și să citească ziarul…întreba așa …oamenii Bătrânii la ora aia stă în casă nu vine cu elevi la școla să ce să le țină locul ,?”, comentează un alt tânăr, care, după gramatică, n-a prea iubit școala.
Sunt doar câteva dintre ideile unor tineri perfect convinși că li se cuvine totul fără să ofere nimic. „Misecuvenismul”, o boală gravă care a cuprins întreagă lume nu poate lipsi din România, țară în care lipsa educației este prezentată că educație iar prostia este considerată virtute.